Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πονάει το Πέλμα σας το Πρωί ή όταν Στέκεστε; Να Τι Πρέπει να Γνωρίζετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5

H πελματιαία απονεύρωση μπορεί να μην είναι ένας ιατρικός όρος που ακούτε κάθε μέρα, αλλά είναι σημαντικός, όταν έχει να κάνει με την υγεία των ποδιών.

Σύμφωνα με το Healthline, πάνω από το 50% των Αμερικανών υποφέρει από πόνους στα πόδια, και αυτός ο πόνος σχετίζεται με την πελματιαία απονεύρωση, που είναι μία συμπαγής δεσμίδα από επιμήκεις διαταγμένες κολλαγόνες ίνες, που πρακτικά είναι ανελαστική. H πελματιαία απονευρωσήτιδα είναι η φλεγμονή της πελματιαίας απονεύρωσης, τραβάει τη βάση της βάδισης, και η πελματιαία απονεύρωση τεντώνεται περισσότερο απ” όσο πρέπει.

Η επαναληπτική κίνηση και η αύξηση του βάρους ευθύνονται συνήθως για την ανάπτυξη της πελματιαίας απονεύρωσης. Η πάθηση είναι κοινή στους αθλητές, στις έγκυες και σε όσους η εργασία τους απαιτεί να βρίσκονται πολλές ώρες όρθιοι, καθώς η συνεχής κίνηση και πίεση από το πρόσθετο βάρος προκαλεί φλεγμονή και πόνο.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ενέργειες που μπορούν να αποτρέψουν και να θεραπεύσουν τη πελματιαία απονεύρωση.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αν υποφέρετε από πελματιαία απονεύρωση είναι να κάνετε αποτελεσματικές εκτάσεις, για να βοηθήσετε στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών, που επιδεινώνουν τη κατάσταση.

Καθιστικές ασκήσεις
Οι καθιστικές ασκήσεις βοηθούν αρκετά και είναι εύκολες να τις εκτελέσετε.

1. Κυλίστε με το πέλμα σας ένα μπουκάλι νερό ή άλλο παρόμοιο αντικείμενο για ένα λεπτό το κάθε πόδι.

1

2. Καθίστε με το ένα πόδι σταυροπόδι πάνω στο άλλο και τραβήξτε προς τα πάνω το μεγάλο σας δάχτυλο. Κρατήστε αυτή τη στάση για 15 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε και επαναλάβετε τρεις φορές, πριν περάσετε στο άλλο πόδι.

2

3. Χρησιμοποιώντας μια διπλωμένη πετσέτα, τοποθετήστε τη κάτω από την καμάρα του ποδιού σας και απαλά τραβήξτε προς το πάνω, έτσι ώστε το πόδι να τεντωθεί μπροστά σας. Κρατήστε για 15-30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τρεις φορές.

3

Πρόληψη
Οι εκτάσεις βοηθούν επίσης ως μέτρο πρόληψης για την πελματιαία απονεύρωση, αλλά οι παρακάτω συμβουλές λειτουργούν συμπληρωματικά:

Κρατήστε ένα υγιές βάρος
Ένα φυσιολογικό βάρος θα σας γλιτώσει από τη περιττή πίεση στα πόδια σας.

Τακτική γυμναστική
Η συχνή γυμναστική θα σας βοηθήσει να συντηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος και να τεντώνετε καλά τους μύες και τις αρθρώσεις. Αυτό θα αποτρέψει τους συνδέσμους να γίνουν πολύ σφιχτοί.

Καλά υποδήματα
Τα υποδήματα είναι σημαντικά. Η σωστή στήριξη σημαίνει ότι τα πόδια σας είναι σε ασφαλή στάση. Αν περπατάτε ξυπόλητοι ή φοράτε κακοφτιαγμένα παπούτσια τότε ασκείτε περιττή πίεση στα πέλματα.

Μην επιβαρύνετε τα πόδια σας
Επιτρέψτε στα πόδια σας να ξεκουραστούν, και κάντε εναλλαγή στις δραστηριότητες έτσι ώστε τα πόδια και τα πέλματα δεν υπόκεινται σε επαναληπτική κίνηση για εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

Ξεκινήστε αργά
Πάντα κάντε προθέρμανση πριν ξεκινήσετε ασκήσεις ή άλλες δραστηριότητες. Οι απότομες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμό.

Η υγεία των ποδιών σας έχει σημασία. Αν υποψιάζεστε ότι υποφέρετε από πελματιαία απονεύρωση, μη το αγνοήσετε. Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας.

remedydaily.com,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika