Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Παρεμπόδιση της ποδάγρας και των πόνων των αρθρώσεων μέσω της αφαίρεσης του αποκρυσταλλωμένου ουρικού οξέος από τον οργανισμό. Ιδού ο τρόπος.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

parempodisi-tis-podagras-ourikis-arthritidas-ke-ton-ponon-ton-arthroseon1

Παρεμπόδιση της ποδάγρας (ουρικής αρθρίτιδας) και των πόνων των αρθρώσεων μέσω της αφαίρεσης του αποκρυσταλλωμένου ουρικού οξέος από τον οργανισμό. Ιδού ο τρόπος.

Η ποδάγρα είναι μία σοβαρή ασθένεια η οποία συνοδεύεται από έντονο, οξύ πόνο, ακαμψία και οίδημα στις αρθρώσεις. Εμφανίζεται λόγω του μη σωστού μεταβολισμού του ουρικού οξέος, κάτι το οποίο προκαλεί αρθρίτιδες στα μικρά οστά των κάτω άκρων.

Ωστόσο, η μη σωστή αποβολή του ουρικού οξέος προκαλεί συσσώρευση του στις αρθρώσεις. Το αυξημένο επίπεδο ουρικού οξέος στο αίμα λέγεται υπερουριχαιμία, που είναι η αιτία στην περίπτωση της ποδάγρας.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως σε περίπτωση υπερουριχαιμίας, θα εμφανιστεί οπωσδήποτε ποδάγρα.

Σε περίπτωση που τα νεφρά δεν μπορούν να αποβάλουν σωστά το ουρικό οξύ από τον οργανισμό, δημιουργείται ίζημα στις αρθρώσεις, κάτι το οποίο δημιουργεί φλεγμονή. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι θεραπείας που μπορούν να συμβάλουν στην παρεμπόδιση της κρυστάλλωσης του ουρικού οξέος.

Αρχικά, προκειμένου να παρεμποδιστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες μεταβολές στον τρόπο ζωής, όπως για παράδειγμα, στις διατροφικές συνήθειες. Δηλαδή, θα πρέπει το άτομο να καταναλώνει περισσότερο άπαχο κρέας, λαχανικά, φρούτα και προϊόντα ολικής αλέσεως και να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ, σακχάρων και επεξεργασμένων τροφών.

parempodisi-tis-podagras-ourikis-arthritidas-ke-ton-ponon-ton-arthroseon

Επιπλέον, θα πρέπει το άτομο να πίνει άφθονο νερό, καθώς μ’ αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός θα ενυδατωθεί κατάλληλα και θα είναι σε θέση να αποβάλει με φυσικό τρόπο το ουρικό οξύ, τις μη χρήσιμες ουσίες και τις τοξίνες. Επίσης, θα πρέπει να πίνει τσάι, φρέσκους χυμούς και να προσπαθήσει να μειώσει το επίπεδο του στρες που αισθάνεται.

Επιπλέον, η χρήση κάποιων πραγματικά αποτελεσματικών φυσικών θεραπειών, όπως οι παρακάτω, μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση από τον πόνο και το οίδημα.

  1. Η μαγειρική σόδα είναι πάρα πολύ αποτελεσματική στην περίπτωση της ποδάγρας. Θα πρέπει να προσθέσει κανείς μισό κουταλάκι του γλυκού σε ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό και να το πίνει τακτικά. Επίσης, σε περίπτωση έξαρσης της ποδάγρας, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα κουταλάκι και όχι μισό.
  2. Το ξύδι από μηλίτη είναι ακόμη ένας αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας της ποδάγρας, καθώς αλκαλοποιεί τον οργανισμό, χάρη στο μηλικό οξύ που περιέχει. Το μηλικό οξύ διαλύει το ουρικό οξύ και το αποβάλει από τον οργανισμό. Θα πρέπει να προσθέσει κανείς ένα κουτάλι της σούπας ξύδι από οργανικό μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό και να πίνει το διάλυμα αυτό δύο φορές την ημέρα, πριν το μεσημεριανό και το βραδινό.
  1. Οι αρνητικές επιπτώσεις της ποδάγρας μπορούν να αποφευχθούν ή να μειωθούν μέσω της κατανάλωσης αλκαλικών τροφών και ροφημάτων, όπως ο χυμός από λεμόνι. Οι τροφές αυτές παρεμποδίζουν την εμφάνιση ιζήματος του ουρικού οξέος. Θα πρέπει να στύβει κανείς μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και να το πίνει, με άδειο στομάχι, το πρωί.

Οι τρεις παρακάτω τροφές είναι εξαιρετικά ωφέλιμες στην περίπτωση της ποδάγρας:

  1. Ο κουρκουμάς είναι εξαιρετικά χρήσιμος, καθώς το ενεργό συστατικό που περιέχει, η κουρκουμίνη, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύει τα νεφρά.
  2. Ο λιναρόσπορος μειώνει το επίπεδο του ουρικού οξέος στον οργανισμό και προσφέρει και άλλα πολλά οφέλη στην υγεία.
  3. Η βρομελίνη, το ενεργό συστατικό του ανανά, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και επίσης δρα και σαν αναλγητικό.

Επιμέλεια κειμένου: Σωτηριάδου Χριστίνα

Το Περιεχόμενο ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή διατροφή και θεραπεία του newsitamea.gr δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή διατροφή και θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου – Και εύκολοι τρόποι για να την ξεκινήσεις

Efi Nika

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea