Newsitamea.gr
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Νέα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης – Πίνακες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

sintaxiouxoi

Νέα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης – Πίνακες

«Σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης µέχρι την 1.1.2022, σύµφωνα µε τους πίνακες της περίπτωσης 6, της υποπαραγράφου Ε3, της παραγράφου Ε, του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94, Α΄)»

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση που ορίζει τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Με την απόφαση καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ ακόμη και στο ΙΚΑ (εκτός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων).

Η μετάβαση στα νέα αυξημένα όρια ηλικίας γίνεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια (μέχρι το 2022).

Κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η 18η Αυγούστου. Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν επηρεάζονται και μπορούν να παραμείνουν στην εργασία τους για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν.

Αναλυτικά:  Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος των ασφαλισµένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, συµπεριλαµβανοµένης της Τράπεζας της Ελλάδος, που µέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015 δεν έχουν θεµελιώσει δικαίωµα πλήρους ή µειωµένης σύνταξης λόγω γήρατος, αυξάνονται σταδιακά έως την 1.1.2022 σύµφωνα µε τους πίνακες 1 και 2 της περίπτωσης 6, της υποπαραγράφου Ε3, της παραγράφου Ε, του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 και διαµορφώνονται σε έτη και µήνες ως εξής :

1

2

Στις περιπτώσεις που τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έως την έναρξη της ισχύος του ν. 4336/2015 δεν ορίζονταν σε ακέραια έτη, η νέα µεταβατική ηλικία συνταξιοδότησης που αντιστοιχεί στη στήλη «Ηλικία συνταξιοδότησης» των Πινάκων 1 και 2 διαµορφώνεται σύµφωνα µε τους ακόλουθους µαθηµατικούς τύπους.

Ειδικότερα: Όπου προβλεπόταν από προηγούµενες του ν. 4336/2015 γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις ή προβλέπεται βάσει της περίπτωσης 2β της υποπαραγράφου Ε3 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν. 4336/2015:

newsitamea12

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση fek

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντάξεις Μαΐου 2024: Αντίστροφη μέτρηση για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Όλες οι ημερομηνίες

newsitamea

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika