Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Κορίτσι με λευχαιμία ανακαλύπτει ότι δεν χρειάζεται μαλλιά για να είναι μια πριγκίπισσα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

princesa-leucemia3.jpg

Κορίτσι με λευχαιμία ανακαλύπτει ότι δεν χρειάζεται μαλλιά για να είναι μια πριγκίπισσα!!!

Όπως μάλλον ήδη θα γνωρίζετε, η απώλεια των μαλλιών (αλωπεκία) οφείλεται κυρίως στη χημειοθεραπεία και αποτελεί μια από τις πιο ενοχλητικές παρενέργειες της.

Στη χημειοθεραπεία χρησιμοποιούνται αντικαρκινικά (κυτταροτοξικά) φάρμακα, με σκοπό να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα. Τα φάρμακα αυτά λειτουργούν με το να διακόπτουν το πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Μπορούν να επηρεάσουν και τα φυσιολογικά κύτταρα του σώματος και κυρίως τα κύτταρα που αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων των θυλάκων των τριχών. Αυτό προκαλεί την απώλεια των μαλλιών, επίσης γνωστή ως αλωπεκία. Σε κάποιες περιπτώσεις οι τρίχες των μαλλιών απλά γίνονται πιο αδύναμες ενώ σε άλλες περιπτώσεις, υπάρχει πλήρης απώλειά τους.

Η τριχόπτωση είναι ένα από τις πιο σοβαρές επιπτώσεις της χημειοθεραπείας, ειδικά για τα παιδιά που δεν καταλαβαίνουν γιατί πέφτουν τα μαλλιά τους .

Ισαβέλλα Χάρβει είναι ένα κοριτσάκι πέντε χρόνων, η οποία παλεύει  καθημερινά με την λευχαιμίας από τότε που ήταν 3 ετών, με κόστος να χάσει τα μαλλιά της λόγω των χημειοθεραπειών.

Για να εκπλήξουνε την Ισαβέλλα και να προσπαθήσουνε να της προσφέρουνε λίγη χαρά, οι γονείς της κατέφυγαν στο ίδρυμα Ελπίδα που στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο. Για να βοηθήσει το ίδρυμα τους γονείς του κοριτσιού και το κορίτσι, η οργάνωση έκανε μια φωτογράφηση με θέμα από τις πριγκίπισσες όλων των παραμυθιών, όπου η Ισαβέλλα θα ντυνότανε πριγκίπισσα.

“Αυτό το κορίτσι δεν περίμενα ότι θα είναι η Σταχτοπούτα ντυμένη σαν μοντέλο” είπανε οι γονείς της. “Δεν ήθελε μαλλιά, ήθελε να είναι μια πραγματική πριγκίπισσα”. “Όταν η Σταχτοπούτα μπήκε στο δωμάτιο και είδαν ότι η Ισαβέλλα δεν είχε καθόλου μαλλιά, η αντίδραση ήταν ανεκτίμητη. Αισθάνθηκε ότι μπορούσε να είναι μια πριγκίπισσα και χωρίς μαλλιά”, δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού, μετά τη φωτογράφηση.

Μια ευχάριστη έκπληξη που άφησε Ισαβέλλα πολύ χαρούμενη και την έβγαλε από τη δύσκολη θέση είναι ότι και τα αλλα κορίτσια της ηλικίας της δεν είχανε μακριά μαλλιά.

* Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

29χρονη έγκυος διαγνώστηκε με καρκίνο, είπε ΟΧΙ στην έκτρωση στις αρχές της εγκυμοσύνης και έσωσε 2 ζωές – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Η ιστορία των προσθετικών μελών και το αρχαιότερο που βρέθηκε σε μούμια!

Βογιατζής Ηλίας