Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ήσουν εκεί για μένα, όταν οι γιατροί δεν με πίστευαν ή δεν μου έβρισκαν τι έχω..

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4567

Ήσουν εκεί για μένα, όταν οι γιατροί δεν με πίστευαν ή δεν μου έβρισκαν τι έχω..

Στο σύζυγο από τη γυναίκα του με χρόνια πάθηση  

”Όταν θα παντρευτούμε, όλα θα είναι μέλι-γάλα.” Αυτήν τη φράση την είπαμε πολύ, όταν ήμασταν αρραβωνιασμένοι.Ήμασταν γύρω στα 25 μας αγχωμένοι από τα σχέδια γάμου μας,την αγορά του πρώτου μας σπιτιού και το ξεκίνημα της νέας μας δουλειάς. Επιθυμούσαμε απλά η ζωή μας να είναι κανονική. Μολονότι οι όρκοι που δώσαμε 8 χρόνια πριν συμπεριλάμβαναν ότι θα είμαστε μαζί στην ”ασθένεια και στην υγεία”, θεωρήσαμε ότι το κομμάτι ”ασθένεια ” ήταν πολύ μακρυά μας.

Νόμισα ότι οι πόνοι στα πόδια και στο στομάχι θα έπαυαν μόλις θα τελείωναν τα σχέδια γάμου. Δεν μπορούσα ποτέ να προβλέψω ότι σύντομα μετά το γάμο μας,αυτά τα θέματα θα έπαιρναν μορφή χιονόμαλλα με τα άλλα συμπτώματα που θα κατέβαλλαν τον οργανισμό μου.

Δε θα ξεχάσω ότι ήσουν δίπλα μου,όταν δεν ήταν κανένας άλλος. Ήσουν εκεί για μένα, όταν οι γιατροί δεν με πίστευαν ή δεν μου έβρισκαν τι έχω.

Ξέρω ότι νιώθεις έντονο άγχος να μου παρέχεις κάθε δυνατή βοήθεια. Σ’ευχαριστώ που είσαι άσσος στα οικονομικά μας και κάνεις τα πάντα για να μην αγχώνομαι πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα ιατρικά έξοδα..

Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για όλες τις φορές που η χρόνια πάθησή μου έκανε δύσκολη τη ζωή σου. Συγγνώμη για κείνες τις ώρες στην εντατική που τρόμαξες υπερβολικά και σ’έπιασε πανικός. Θα θυμάμαι πάντα την όψη του γιγαντιαίου σωματός σου να κοιμάται σε δυο καρέκλες στο νοσοκομείο γιατί  δεν ήθελες να φύγεις από δίπλα μου. Στις πιο δύσκολες στιγμές αφουγκραζόμουν το σπαραγμό της  καρδιάς σου και πριν συνειδητοποιήσω τι μου συνέβαινε, σπάραζε η δική μου καρδιά ως απάντηση στη δική σου.Ήθελα τόσο απελπισμένα να γίνω καλά ,ώστε να μην είσαι πληγωμένος.

Αφοσιωμένος είναι η λέξη που μου έρχεται στο νου,όταν σε σκέφτομαι. Μοιάζει όμως μικρή λέξη σε σχέση με τα όσα έχεις κάνει για μένα. Ξέρω ότι θα έκανες τα πάντα να με θεραπεύσεις και έχεις κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σου να με βοηθήσεις.

Θέλω να σ’ευχαριστήσω για κάθε θυσία που έχεις κάνει για μένα,ιδιαίτερα που παραιτήθηκες από τη δουλειά που αγαπούσες για να μετακινηθείς χιλιάδες  χιλιόμετρα μακρυά από την οικογένεια και τους φίλους σου για να ζήσω μια καλύτερη ζωή.

Μου έχεις δώσει τόσα πολλά ανιδιοτελώς ,άσχετα με το πόσα έχω καταφέρει να ανταποδώσω. Αξίζεις πολύ περισσότερα από την αρρώστια μου. Θέλω να σταματήσεις τις θυσίες γιατί θέλω να είσαι χαρούμενος. Ταυτοχρόνως, είμαι πολύ ευγνώμων  γιατί δε θα κατάφερνα να φροντίσω τον εαυτό μου τόσο καλά όσο με φροντίζεις εσύ.

Σκέφτομαι πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς εμένα: περισσότερη ελευθερία, περισσότερος χρόνος, περισσότερα λεφτά και λιγότερο άγχος. Μερικές φορές μακάρι να μη με είχες σαν βάρος, ώστε να χρειαζόταν να θυσιάσεις τόσα πολλά. Σ’ευχαριστώ που με καθησυχάζεις ότι το αξίζω.

Σ’ευχαριστώ που μ’ενθαρρύνεις να βάλω την υγεία μου μπροστά από την καριέρα μου. Δεν ξέρω τι θα είχε γίνει, αν δεν με πίεζες να φροντίσω τον εαυτό μου περισσότερο.

Δεν είμαι σίγουρη, αν γνωρίζεις πόσο καταπληκτικός είσαι. Δεν είναι εύκολο να είσαι παντρεμένος μαζί μου αλλά το έχεις χειριστεί με χάρη,ακεραιότητα και δύναμη. Οποιοσδήποτε άλλος θα έφευγε μακρυά ενώ εσύ είσαι εδώ και  μου κρατάς το χέρι.

Έχω αγωνιστεί και παλέψει αλλά εσύ είσαι ο αληθινός ήρωας σ’αυτήν την κατάσταση. Είσαι πίσω από τη σκηνή προσφέροντας ακατάπαυστα και  αυτό με έχει βοηθήσει να παλέψω.Είσαι πιο δυνατός απ’όσο νομίζεις. 

Σε θαυμάζω και εύχομαι να ήμουν σαν κι εσένα. Δεν είσαι μόνο ένας υπέροχος σύζυγος αλλά ένας υπέροχος άνθρωπος. Είσαι η πηγή που μου φτιάχνει το κέφι και ο καλύτερος μου φίλος.

Με κανέναν άλλον δε θα είχα κάνει αυτό το ταξίδι  και δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εσένα.

Μου έχεις διδάξει τι σημαίνει αγάπη και ανιδιοτέλεια.Δεν με έχεις αφήσει να παραιτηθώ.

Είμαι πιο υγιής και δυνατή εξαιτίας σου. Έχω ελπίδες  και νιώθω ότι έχω αγαπηθεί εξαιτίας σου.

 

 

*** Στο σύζυγο από τη γυναίκα του με χρόνια πάθηση / Μ. Σοφία 

Ζωή και αναπηρία

Θέλω Συμμετέχω Υποστηρίζω την Αναπηρία & Μαθαίνω κι αγαπώ τη διαφορετικότητα!!!

«Εάν έχεις ένα οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ,  μια ασθένεια (ανίατη ασθένεια) η καποια αναπηρία , σίγουρα δεν είσαι μόνος. Το αντιμετωπίζουν κι άλλοι. Σημασία όμως έχει η δική σου φωνή και στάση. Μπορεί να αποτελέσει στήριξη και ελπίδα για άλλους. Μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας. »

«Γράψε μας , αν συνάντησες άρνηση ή δυσμενή σχόλια που αφορούν στην αναπηρία τη δική σου ή αγαπημένου σου προσώπου. »

Αφήστε τα σχόλιά σας η στείλτε μας μια ιστορία στο email  simeteho@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook εδώ.

Τα newsitamea εγγυάται  για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας, θα παραμείνει απόρρητη .

Ποιότητα ζωής ατόμων και παιδιών με αναπηρία (Πολλαπλές Αναπηρίες) . Αγώνας με αξιοπρέπεια για το δικαίωμα στη ζωή. Κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα.Η αναπηρία σίγουρα δεν είναι η συνήθης συνθήκη ζωής. Όμως καλύτερα να το βλέπεις έτσι ως συνθήκη, παρά ως εμπόδιο ανυπέρβλητο.  Γράψε την δική σου ιστορία για στην ενότητα

Ζωή και αναπηρία  ”Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας. / newsitamea.gr”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika