Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Υπάρχουν τροφές που μας κάνουν χαζούς; Ναι!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20141012_543a8321c8c7a

Υπάρχουν τροφές που μας κάνουν χαζούς; Ναι!

 

Οι επιστήμονες απαντούν ναι! Δεν είναι μυστικό ότι τα χάμπουργκερ και οι τηγανιτές πατάτες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γραμμή μας, όμως σύμφωνα με νέα έρευνα μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στις εγκεφαλικές μας λειτουργίες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυξημένη πρόσληψη των τροφών από άτομα ηλικίας 14 ετών είχε ως αποτέλεσμα να έχουν χαμηλότερο σκορ σε γνωστικά τεστ στην ηλικία των 17 ετών.

Μελετώντας τις δυτικές διατροφικές συνήθειες, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι εθελοντές που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες γρήγορου φαγητού (τηγανιτές πατάτες, κόκκινο επεξεργασμένο κρέας και αναψυκτικά), είχαν αρνητικές επιδόσεις σε ο,  τι αφορά τον χρόνο αντίδρασης τους, τη νοητική τους ικανότητα, την οπτική προσοχή, τη μάθηση και τη μνήμη.

Υπάρχουν τροφές που μας κάνουν χαζούς; Ναι!
Χάμπουργκερ και τηγανιτές πατάτες θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις εγκεφαλικές μας λειτουργίες.

Από την άλλη πλευρά, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είχαν αυξημένες γνωστικές επιδόσεις.  Ο ερευνητής Dr Anett Nyaradi είπε στο «Science Network» ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητα αυτών των τροφών σε ιχνοστοιχεία που συνδέονται με ενίσχυση της γνωστική μας ανάπτυξης.

Σύμφωνα με άλλη παλιότερη μελέτη, η συχνή κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, όπως χάμπουργκερ, μπορεί να προκαλέσει άσθμα και διάφορες αλλεργικές εκδηλώσεις.  Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού  τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να ευθύνεται   για την εκδήλωση κρίσεων άσθματος, εκζέματος και αλλεργικής  επιπεφυκίτιδας σε παιδιά και εφήβους.

Οι ερευνητές πριν καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, ανέλυσαν την παγκόσμια συχνότητα των αλλεργιών και τις διατροφικές συνήθειες σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι επιστήμονες στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, ανέλυσαν στοιχεία από 500.000 παιδιά και διαπίστωσαν ότι η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να ευθύνεται για την αυξανόμενη συχνότητα των συγκεκριμένων αλλεργικών αντιδράσεων. Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, τρεις ή παραπάνω φορές την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής μορφής άσθματος κατά 39% στους εφήβους και κατά 27% στα παιδιά.

 

 

Πηγή: pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea