Newsitamea.gr
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ

Eξαιρουνται τα ανοσοκατασταλτικα φάρμακα από τη συνταγογράφιση με βάσει την δραστική ουσία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΚ ΝΕΦΡΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με συντονισμένες ενέργειες, επιμονή και αγωνιστικότητα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου
Μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού διεκδίκησε και επέτυχε να εξαιρεθούν τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που χρησιμοποιούν οι μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων (νεφρού , καρδιάς, ύπατος ,πνευμόνων, κ.λ.π.) από την υποχρέωση της συνταγογράφισης τους με βάσει την δραστική ουσία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ως Σύλλογος άμεσα αντιδράσαμε στην αιφνιδιαστική απόφαση του ΕΟΠΥΥ με Αρ. Πρωτ.: 40890/28-09-2012 για συνταγογράφιση όλων των σκευασμάτων με βάσει την δραστική ουσία χωρίς καμία εξαίρεση. 

Αποστείλαμε εμπεριστατωμένη επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργείο Υγείας , στον ΕΟΠΠΥ, με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού . Σημαντική ήταν η βοήθεια των γνωματεύσεων της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας , της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, του Ευρωπαϊκού Οργανικισμού Μεταμοσχεύσεων και η συμβολή των θεραπόντων ιατρών μας. Επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του ΕΟΦ και του ζητήσαμε να εισηγηθεί στο Υπουργείο Υγείας την εξαίρεση των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων από την υποχρέωση της συνταγογράφισης τους με βάσει την δραστική ουσία .Η ανταπόκριση του ΕΟΦ ήταν άμεση και θετική . Στις 05.11.2012 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά Μάριο και του θέσαμε τις σοβαρές επιπτώσεις της υγείας και της οικονομικής εξάντλησης των μεταμοσχευμένων από την εφαρμογή του μέτρου αυτού. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κατανόησε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι εντός των προσεχών ήμερων με σχετική απόφαση του θα εξαιρεθούν από τα γενοσημα οι μεταμοσχευμένοι στα ανοσοκατασταλτικα φάρμακα τους.
Πράγματι ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς τήρησε την δέσμευση του και με απόφαση του που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3057/18-11-2012 εξαιρεί τα φάρμακα στενού θεραπευτικού εύρους (π.χ. cyclosporine, tacrolimus, sirolimus, κ.λ.π.), από την υποχρέωση της συνταγογράφισης με βάσει την δραστική ουσία . Δηλαδή τα ανοσοκαταστάλτικα φάρμακα θα συνταγογραφούνται και με την εμπορική τους ονομασία εκτός από την δραστική ουσία. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταμοσχευμένοι θα προμηθεύονται τα πρωτότυπα ανοσοκατασταλτικά σκευάσματα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή η επιβάρυνση. Η απόφαση αυτή θα ισχύσει από 03-12-2012.
 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού μαζί με όλους τους μεταμοσχευμένους θα συνεχίζει το αγώνα του για την επίλυση και των άλλων συσσωρευμένων και οξυμμένων προβλημάτων των νεφροπαθών μεταμοσχευμένων.
Διαβάστε το ΦΕΚ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «πάνω κάτω» σε παροχές ασθένειας, μητρότητας κι έξοδα κηδείας

Efi Nika

Ευκαιρία σύνταξης ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα

Efi Nika

«Τέλος το πέναλτι 30%»: Διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Εργασίας για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Penni Syggrou