Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

“Ανανάς”: Πιθανόν να μην το έχετε ακούσει ποτέ αυτό!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Eat-Pineapple-ananas

“Ανανάς”: Πιθανόν να μην το έχετε ακούσει ποτέ αυτό!!!

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν ολόκληρο τον οργανισμό μας. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μας προστατεύουν από πολλά προβλήματα υγείας. Ο ανανάς έχει γλυκιά γεύση και αφθονεί βιταμίνη Α και C, φυτικές ίνες, φώσφορο, κάλιο και ασβέστιο.

1. Προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου

Αυτό το εκπληκτικό φρούτο περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπουν τη βλάβη στα κύτταρα. Βοηθά ενάντια σε ασθένειες, όπως η αθηροσκλήρωση, καρδιακή νόσο, αρθρίτιδα, διάφορα είδη καρκίνου.

2. Προστατεύει από τις φλεγμονές και λοιμώξεις

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και βρομελίνη, ένζυμα που διασπούν τις πρωτεΐνες και την προστασία κατά των βακτηριακών λοιμώξεων. Θεραπεύει κρυολογήματα και βήχα.

3. Ενισχύει τα οστά

Περιέχει ένα υψηλό ποσοστό μαγγανίου, το οποίο ενισχύει τα οστά και την σύνδεση του ιστού. Το μαγγάνιο, βελτιώνει την αξιοποίηση του σιδήρου, βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος από τις θηλάζουσες και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση οστών και συνδετικών ιστών.

Αμερικανοί και άλλοι εναλλακτικοί γιατροί χρησιμοποιούν συχνά το μαγγάνιο σαν αντικαρκινικό (προληπτικά), σαν αντιδιαβητικό, κατά της οστεοπόρωσης και κατά της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ένα φλιτζάνι χυμό ανανά την ήμερα είναι υπέρ αρκετό .

4. Προστατεύει τα μάτια

Η όραση με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί. Η καροτίνη βήτα, που περιέχεται στον ανανά, είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να καταναλώνουμε τακτικά ανανά.

5. Προστατεύει την καρδιά

Ο ανανάς περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Με την τακτική κατανάλωση του ανανά θα είστε σε θέση να ενισχύσει τον καρδιακό μυ και να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

6. Βελτιώνη τη διαδικασία της πέψης

Η Βρομελίνη, η βιταμίνη C και οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στον ανανά, βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης.

Η βρομελίνη αποτελεί ένα από μια ομάδα θειούχων πρωτεολυτικών ενζύμων (ένζυμα που διασπούν την πρωτεΐνη). Είναι επίσης γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της και την ιδιότητά της να καταπολεμά και να ανακουφίζει τις μολύνσεις του άνω αναπνευστικού.

7. Προστατεύει κατά της υπέρτασης

Εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση,να περιλαμβάνετε τον ανανά στην καθημερινή διατροφή σας, διότι περιέχετε τόσο κάλιο και νάτριο στον ανανά, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση στα φυσιολογικά.

8. Καταπολεμάει την ακμή

Ο ανανάς περιέχει άφθονη βιταμίνη C και είναι εξαιρετική στις μαύρες κοιλίδες και την επιδερμίδα. Βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου και είναι ένας μεγάλος μαχητής κατά της ακμής. Μειώνει την ερυθρότητα και βοηθά το δέρμα να φαίνεται πιο σφιχτό και ελαστικό.

 

* Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea