Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αγόρι παραμένει στο νοσοκομείο για 189 ημέρες, έπειτα από καρδιακή προσβολή. Όταν έρχεται η ώρα να πάει σπίτι, πετάει στα σύννεφα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πουθενά σαν το σπίτι. Αυτή η φράση μας έρχεται στο μυαλό όταν ταξιδεύουμε, επισκεπτόμαστε μακρινούς συγγενείς ή ακόμη και όταν βρισκόμαστε στη δουλειά. Οι περισσότεροι από μας λατρεύουμε τα σπίτια μας και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι σημαίνει να μην μπορούμε να πάμε σπίτι για 6 ολόκληρους μήνες. Αυτό το μικρό αγόρι γνωρίζει την πραγματική αξία του σπιτιού.

Γνωρίστε τον Ari Schultz, ένα δυνατό αγόρι που έχει ήδη ξεπεράσει τρομερά εμπόδια. Πριν καν γεννηθεί, ο Ari αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του. Στον υπέρηχο των 18 εβδομάδων, διαγνώστηκε με σοβαρή στένωση αορτής καθώς και με το σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής καρδίας. «Αυτό σήμαινε ότι εάν δεν παρεμβαίναμε, θα είχε μόνο έναν ενεργό κόλπο στην καρδιά», εξήγησαν οι γονείς του. Τα νέα ήταν σοκαριστικά για τους μέλλοντες γονείς. Όμως, ποτέ δεν έχασαν την πίστη τους. Αντίθετα, προσπάθησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να βελτιώσουν τη ζωή του.

Ο Ari, όντας έμβρυο ακόμη, υποβλήθηκε σε επέμβαση επιδιόρθωσης της βαλβίδας της αορτής. Το μικρό αγόρι πέρασε τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του μέσα στα νοσοκομεία. Πέρασε πολλές δυσκολίες. Όμως, παρέμεινε αισιόδοξος. Πάλεψε σκληρά για την υγεία του και του αρέσουν πολύ τα αθλήματα. «Τρελαίνεται για τα αθλήματα και του αρέσει πολύ να παρακολουθεί την ομάδα μπέιζμπολ του Κολλεγίου της περιοχής», ανέφεραν οι γονείς του. «Έχει μαγευτεί από τον κόσμο του Harry Potter, αγαπάει τα αδέρφια του Lexi  και  Eli και είναι καλό παιδί». Το πάθος του για τη ζωή γεμίζει ελπίδα και τους γύρω του.

Πρόσφατα, ο Ari νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Εμφάνισε συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια καθώς περίμενε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Παρέμεινε στο νοσοκομείο ως εσωτερικός ασθενής για 189 μέρες, παραπάνω από 6 μήνες. Παρόλα αυτά, είναι πολύ αισιόδοξος. Όταν ο πατέρας του του είπε  ότι τελικά θα μπορούσε να πάει σπίτι σε μόλις δύο μέρες, το μικρό αγόρι πέταξε στα σύννεφα. «Γιες! Σε ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ!», φώναξε, δείχνοντας τον αριθμό «2» με τα δάχτυλά του. Δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του!

Οι γονείς του ήταν τόσο ευτυχισμένοι που θα μπορούσαν τελικά να πάρουν το γιο τους σπίτι. Όταν τον ρώτησαν τι ήθελε να κάνει, το πάθος του για τα αθλήματα έγινε φανερό. Το αγόρι εξέφρασε την επιθυμία του να «πάω ίσως στο γήπεδο μπέιζμπολ και μετά να παίξω με το ρόπαλο του γκολφ». Ήθελε να δοκιμάσει μερικές μπαλιές. Ο Ari είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά του.

Η αισιοδοξία και η αποφασιστικότητα του αγοριού αποτελούν έμπνευση για όσους αντιμετωπίζουν εμπόδια στη ζωή τους. Ο Ari αποδεικνύει ότι όσο ελπίζει κανείς, όλα μπορεί να τα πετύχει.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή shareably.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεγγίνα Μακέδου: Η γυμναστική με κράτησε όρθια όταν έκανα χημειοθεραπείες"

Efi Nika

13χρονος νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου και κέρδισε μια 2η ευκαιρία στη ζωή

Efi Nika

Η Ελλάδα προσεύχεται – Γονείς προσέξτε: Νόμιζαν ότι η 16χρονη κόρη τους είχε απλή ίωση και βρήκαν εγκεφαλίτιδα

Efi Nika