Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

7 γρήγορα tips για να χάσεις τα κιλά που σε ζορίζουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634451521492325363-2

Το θέμα της διατροφής είναι πάντα επίκαιρο, αλλά πολύ περισσότερο όταν πλησιάζει καλοκαίρι και όλοι εμείς οι λίγο πιο τεμπέληδες καταλαβαίνουμε, ξαφνικά, ότι ούτε το μαγιό μας δεν μας χωράει. Ποιος θα μας “σώσει” από τους εαυτούς μας;

Για εμάς τους επιρρεπείς στις λιχουδιές, οι οποίοι δεν σταματάμε να δοκιμάζουμε, να τσιμπολογάμε και να απολαμβάνουμε μικρά ή μεγαλύτερα σνακ, γλυκίσματα, επιδόρπια και όμορφα παραδοσιακά πιάτα, υπάρχει ένα μείον στην “εμπειρία της γεύσης”: μαζί της έρχονται και τα παραπάνω κιλά. Πώς να τα χάσουμε;

Ε, λοιπόν, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, ακόμα κι αν δεν είμαστε σε φάση διατροφής, υπάρχουν κάποια έξυπνα και εύκολα κόλπα για να τα καταφέρουμε, τα οποία δεν κοστίζουν πολύ από τον χρόνο μας, αλλά μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην εμφάνισή μας. Ποια είναι αυτά;

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

7 γρήγορα tips για να χάσεις τα κιλά που σε ζορίζουν

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Rhode Island, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι ενήλικες που μασάνε τσίχλες για μία ώρα το πρωί, αισθάνονται λιγότερη πείνα, ενώ κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους, καταναλώνουν 67 θερμίδες λιγότερες. Ο αριθμός αυτός μπορεί να φαίνεται μικρός, αλλά μακροπρόθεσμα, η τακτική κάνει τη διαφορά.

Εφοδιάσου, λοιπόν, με τσίχλες και σημείωσε: οι ειδικοί προτείνουν γεύσεις από την “οικογένεια” της μέντας, η οποία μπορεί να καταστείλει το αίσθημα της πείνας ακόμα περισσότερο.

Άσε κάτω το αλάτι, πιάσε τις καυτερές πιπεριές

7 γρήγορα tips για να χάσεις τα κιλά που σε ζορίζουν

Το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή μας δεν κάνει καλό, καθώς προκαλεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε φουσκωμένοι. Αν θέλουμε, οπωσδήποτε, να προσθέσουμε έξτρα γεύση στο φαγητό μας, η καλύτερη επιλογή είναι, μάλλον, οι καυτερές πιπεριές.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Laval του Καναδά, οι καυτερές πιπεριές αυξάνουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης και δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό μας, βοηθώντας μας να κάψουμε περισσότερες θερμίδες (και τη γλώσσα μας). Οι καυτερές πιπεριές μπορούν, ακόμη, να περιορίσουν την όρεξή μας.

Μην πίνεις χωρίς σκέψη

Όσο κι αν παλεύεις με δίαιτες και προγράμματα διατροφής, αν δεν βλέπεις αποτελέσματα ίσως να πρέπει να αναρωτηθείς όχι πόσες θερμίδες τρως, αλλά πόσες θερμίδες… πίνεις. Τα ζαχαρούχα ποτά, δυστυχώς, δεν είναι σύμμαχοι της διατροφής και ό,τι “κερδίζεις” από τις σαλάτες, το “χάνεις” από τα αναψυκτικά, αν δεν τα βγάλεις από το πρόγραμμα.

Tip: Από το να καταναλώνεις αναψυκτικά, συσκευασμένους χυμούς και σόδες, έχεις πάντα την επιλογή του “εμπλουτισμένου” νερού, στο οποίο μπορείς να ρίξεις μια φέτα ή φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Μην τρως για να… ξεδιψάσεις

7 γρήγορα tips για να χάσεις τα κιλά που σε ζορίζουν

Αφού “κόψεις” τα ζαχαρούχα ποτά και τα αντικαταστήσεις με νερό, αντικατέστησε και το μικρό σου ποτηράκι, με ένα μεγαλύτερο. Μένοντας ενυδατωμένοι καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορούμε να περιορίσουμε την πείνα μας, λένε οι ειδικοί, καθώς πολλές φορές, όπως σημειώνουν, πιστεύουμε ότι πεινάμε, ενώ στην πραγματικότητα διψάμε.

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πείνα και επιθυμία για ένα σνακ, πιείτε νερό και περιμένετε 30 λεπτά για να δείτε αν πραγματικά πεινάγατε ή αν το σώμα σας ήθελε απλά λίγο νεράκι.

Πλήρωσε με μετρητά

Σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research, οι καταναλωτές που αγοράζουν με κάρτες, τείνουν να είναι πιο παρορμητικοί στην αγορά ζαχαρούχων ποτών, ανθυγιεινών σνακ και λιχουδιών. Τα μετρητά, συνήθως προκαλούν “πόνο” επειδή τα βλέπουμε να μας… εγκαταλείπουν, λένε οι ειδικοί, με αποτέλεσμα να το σκεφτόμαστε 2 φορές αν θέλουμε πράγματι να αγοράσουμε κάτι.

Όσο κι αν η εποχή μάς ωθεί στις κάρτες μπας και γλιτώσουμε ό,τι μπορούμε από όσα έχουν μείνει στην τσέπη μας (χλωμό), αν θέλουμε κορμί λαμπάδα, ας το ξανασκεφτούμε.

Τσέκαρε πριν αγοράσεις

7 γρήγορα tips για να χάσεις τα κιλά που σε ζορίζουν

Πριν αγοράσεις κάτι που φαινομενικά μοιάζει σε σνακ, κοίτα τις θερμίδες που έχει. Εν αγνοία μας πολλές φορές καταναλώνουμε “μικρά” σνακ, τα οποία συνοδεύονται από πολλές θερμίδες. Ακόμα χειρότερα, κοιτάζουμε τις θερμίδες που αναγράφονται στη συσκευασία, αγνοώντας ότι αυτές αναφέρονται σε μία μερίδα του προϊόντος και όχι σε ολόκληρο το περιεχόμενο της συσκευασίας του.

Αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται να βάζεις κιλά, ενώ τρως σνακ που έχουν “μόνο 100 θερμίδες”, ξεκίνα να προσέχεις καλύτερα την ετικέτα: μήπως “μόνο 100 θερμίδες” έχει η μία μπάρα και όχι όλο το κουτί;

Πες ένα μικρό “όχι” κάθε μέρα

7 γρήγορα tips για να χάσεις τα κιλά που σε ζορίζουν

Πολλές φορές θέτουμε μη ρεαλιστικούς στόχους και τα παρατάμε όταν βλέπουμε ότι δεν τους φτάνουμε. Καλύτερα να θέτουμε μικρούς και εφικτούς, όπως το να λέμε ένα μικρό “όχι” κάθε μέρα, απέναντι στις προκλήσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι. Ακόμα και ένα μικρό “όχι” κάθε μέρα, για παράδειγμα σε ένα γλύκισμα, μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

Αν είσαι τύπος που δεν μπορεί να πει εύκολα όχι, όταν δει μπροστά του τον πειρασμό, δράσε προληπτικά: βρες και κρύψε καλά ή καλύτερα ξεφορτώσου ό,τι μπορεί να σε “λυγίσει”.

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika

Υπέρταση: Το υπερτρόφιμο που ρίχνει την πίεση στους 60ρηδες – Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Γιώργος Newsitamea