Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

Για τους περισσότερους γονείς, οι ρυθμοί της καθημερινότητάς τους είναι τόσο γρήγοροι που δεν προλαβαίνουν καν να σκεφτούν αν ακολουθούν έναν υγιή τρόπο ζωής. Γι’ αυτό, πολλές φορές καταλήγουν σε κάποια λάθη που τους προσθέτουν… κιλά! Επειδή, όμως οι αυστηρές δίαιτες και το γυμναστήριο είναι δύσκολο να ενταχθούν στο πολυάσχολο πρόγραμμα, υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορούν να οδηγήσουν να χάσουμε κιλά.

1. Το… πρωινό!

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

Μπορείτε να χάσετε βάρος τρώγοντας πρωινό! Η γνωστή ρύση του λαού: «Το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκηπας και το βράδυ σαν φτωχός!» έχει νόημα κια αλήθεια. Αν ξεκινήσετε την μέρα σας χορτασμένοι, θα υποκύψετε πολύ πιο δύσκολα σε ανθυγιεινές… λιγούρες. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε το «ελεύθερο» να τρώτε ό,τι θέλετε.

Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και θα σας δώσουν πολλή ενέργεια. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα. Το γιαούρτι, τα αυγά, τα δημητριακά και η βρώμη αποτελούν τις ιδανικές λύσεις για να σας χορτάσετε… υγιεινά! Από φρούτα, οι μπανάνες, που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, και τα εσπεριδοειδή, όπως τα γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια, που περιέχουν βιταμίνη C, θα σας δώσουν πολλά θρεπτικά στοιχεία.

*Αν δεν μπορείτε να τα καταναλώσετε στο πρωινό, ενσωματώστε τα στη διατροφή σας σαν σνακ μέσα στη μέρα.

2. Ο ύπνος

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου συνδέεται άμεσα με τα… παραπανίσια κιλά. Και αυτό γιατί, όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά οι ορμόνες του οργανισμού που σχετίζονται με την πείνα και το αίσθημα του κορεσμού αντίστοιχα, διαταράσσονται. Συγκεκριμένα, η γρελίνη αυξάνεται με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το αίσθημα της πείνας, ενώ τα επίπεδα της λεπτίνης –ορμόνη που σχετίζεται με το αίσθημα του κορεσμού- μειώνονται και αισθανόμαστε ότι πεινάμε, ακόμα και αν έχουμε φάει ένα καλό βραδινό. Γι’ αυτό, ειδικοί συνιστούν ότι έξι ώρες ύπνου κάθε βράδυ είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού μας και, επομένως, για να… χάσουμε πιο εύκολα βάρος.

3. Το περπάτημα

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

Η γυμναστική δεν αποτελεί την ιδανική λύση για πολλούς, είτε λόγω του περιορισμένου χρόνου είτε λόγω… τεμπελιάς! Επειδή, όμως, η καθιστική ζωή δεν βοηθάει, προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το περπάτημα. Σχετική μελέτη απέδειξε ότι ακόμα και μισή ώρα περπάτημα την ημέρα συμβάλλει αποφασιστικά στην απώλεια βάρους.

Ακόμα και αν δεν έχετε διαθέσιμη ούτε μισή ώρα, μπορείτε να κάνετε κάποιες «έξυπνες» κινήσεις. Για παράδειγμα, αν η δουλειά σας είναι κοντά στο σπίτι, προτιμήστε να πηγαίνετε με τα πόδια , γλυτώνοντας έτσι και βενζίνη, ενώ αν είναι μακριά, παρκάρετε το αυτοκίνητο σε πιο μακρινή απόσταση για να χρειαστεί να περπατήσετε μέχρι εκεί ή πάρτε το λεωφορείο από μία πιο μακρινή στάση.

4. Πιείτε νερό

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

Όσο υγιεινά και αν τρώτε, τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σας δεν θα φανούν αν δεν πίνετε αρκετό νερό. Είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του οργανισμού μας και- για να σας προλάβουμε- δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο ποτό που περιέχει νερό, όπως ο καφές, τα αναψυκτικά ή ακόμα και οι φυσικοί χυμοί. Δύο λίτρα την ημέρα θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού.

*Αν δεν το αγαπάτε ιδιαίτερα ή δεν έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα να πίνετε αρκετά ποτήρια νερό την ημέρα, μπορείτε να πίνετε από μικρά πλαστικά μπουκαλάκια- θα δείτε ότι έτσι θα σας γίνει μία «εύκολη» συνήθεια.

5. Φάτε με στρατηγική

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

Με κάποιους απλούς τρόπους, μπορείτε να ξεγελάσετε τον… εαυτό σας σας και να μειώσετε το αίσθημα της πείνας. Πριν το κυρίως πιάτο, καταναλώστε μία σαλάτα, φυσικά χωρίς σος ή άλλες ανθυγιεινές προσθήκες. Έτσι, θα έχετε χορτάσει αρκετά όταν φτάσετε στο κυρίως πιάτο.

Όταν έρθει η ώρα του κυρίως γεύματος, δεν υπάρχει λόγος να παραγεμίσετε το πιάτο. Βάλτε μία μικρή ποσότητα και, αν πεινάτε ακόμα αφού την καταναλώσετε, προσθέστε λίγη ακόμα.

Μία ακόμα καλή λύση είναι να κόβετε το φαγητό σε μικρές μπουκιές και να τις καταναλώνετε αργά. Απολαύστε μία μπουκιά, έπειτα αφήστε κάτω το πιρούνι, μιλήστε με τον σύντροφό σας, και συνεχίστε. Έτσι, όχι μόνο θ’ απολαύσετε περισσότερο το γεύμα σας, αλλά θα ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας, ο οποίος θα παίρνει το «μήνυμα» ότι έχετε χορτάσει.

6. Γελάστε

6 καθημερινές συνήθειες που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο την ψυχολογία, αλλά και το βάρος. Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση στρες, υπολειτουργεί με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός να γίνεται πιο αργός, να καίγονται λιγότερες θερμίδες και τα κιλά να αυξάνονται. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το καταπολεμήσετε; Φυσικά το γέλιο. Γελάστε άφοβα, ακόμα και αν δεν το εννοείτε- η καλή διάθεση θα σας μείνει!

www.mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea