Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

10 κορυφαία βότανα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν φυσικούς τρόπους για να μειώσουν το βάρος τους. Αυτό συμβαίνει διότι τα βότανα που μας προσφέρει η φύση είναι απαλλαγμένα από χημικές ουσίες και ενώσεις που δεν ξέρουμε, ούτε έχουμε ακούσει ποτέ.

Αν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ακολουθήσετε μια δίαιτα για απώλεια βάρους και να προσθέσετε στη διατροφή σας βότανα και μπαχαρικά για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη μείωση λίπους.

Σας παρουσιάζουμε τα δέκα καλύτερα βότανα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος:

Κανέλα Κεϋλάνης: λιποδιαλυτική

botana 2

Η κανέλα είναι από τα καλύτερα βότανα για την απώλεια βάρους επειδή βοηθάει στη μείωση στη σταθεροποίηση σακχάρου στο αίμα, μειώνει το αίσθημα της πείνας και καίει το λίπος με μεγαλύτερο ρυθμό. Προσέξτε όμως να επιλέξετε την αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης.

Κουρκουμάς: βοηθά στην πέψη

botana 3

Αυτό το κιτρινοπορτοκαλί μπαχαρικό βοηθάει στη μείωση του σχηματισμού των λιπώδη ιστών, μειώνοντας έτσι το σωματικό λίπος και αποτρέποντας την αύξηση βάρους.

Μαύρα μούρα: αντιοξειδωτική δράση

botana 4

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μαύρων μούρων βοηθά στην πρόληψη συσσώρευσης λίπους και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Φύλλα τσουκνίδας: βιταμίνη C και A

botana 5

Αυτά τα φύλλα είναι εξαιρετικά θρεπτικά γεμάτα με βιταμίνες και εκτός από την γρήγορη καύση λίπους, βοηθούν και στον καθαρισμό του αίματος.

Γκουαρανά: διουρητικό

botana 6

Έχει διουρητικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να αποβάλλει ο οργανισμός πιο γρήγορα τις τοξίνες και να βοηθά στην απώλεια βάρους.

Πιπεριά καγιέν: βοηθάει στην αποτελεσματικότητα των άλλων βοτάνων

botana 7

Αυτό είναι το πιο θαυματουργό μπαχαρικό από όλα! Περιέχει καψαικίνη η οποία βοηθάει στην καύση λίπους και μειώνει την όρεξη. Επίσης ενεργοποιεί και επιταχύνει την δραστηριότητα του μεταβολισμού με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες.

Τζίνσενγκ: δίνει ενέργεια

botana 8

Το τζίνσενγκ βοηθάει στην τόνωση του οργανισμού και σας δίνει ενέργεια ώστε να μπορέσετε να ασκηθείτε. Επίσης επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Πικραλίδες: επιβραδύνουν την πέψη

botana 9

Αυτό το φυτό βοηθά στο να καθαρίσει τον οργανισμό από τις τοξίνες και στην επιβράδυνση της πέψης. Βοηθούν να αισθάνεστε χορτασμένοι με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο.

Λιναρόσπορος: Σας χορταίνει

botana 10

Ο λιναρόσπορος σας λειτουργεί σαν διογκωτικό, χωρίς όμως να σας φουσκώνει, σας δίνει την αίσθηση της πληρότητας. Έτσι δεν καταναλώνετε περισσότερο φαγητό.

Γκαρσίνια-καμπότζια: εμποδίζει το λίπος

botana 1

Αυτό το αποξηραμένο φυτό δίνει την αίσθηση ότι είστε χορτάτοι αλλά κάνει και κάτι πολύ σημαντικό. Εμποδίζει την παραγωγή και την αποθήκευση λίπους στο σώμα.

Εμπιστευτείτε τη μητέρα-φύση, μας προσφέρει απλόχερα τα πάντα. Ξεκινήστε με μια καλή διατροφή και συμπεριλάβετε τα βότανα και τα μπαχαρικά που σας αρέσουν. Φυσικά πριν ξεκινήσετε συμβουλευτείτε και το γιατρό σας ή κάποιον ειδικό σε θέματα διατροφής και βοτανολογίας.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Efi Nika

Τραχανάς o… θρεπτικός: 5 συνταγές για όλα τα γούστα

Efi Nika

Δυσπεψία: Πώς να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να την αντιμετωπίσετε

Efi Nika