Newsitamea.gr
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πότε θα δοθούν οι αναπηρικές συντάξεις μετά την παράταση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

sintaxis

Πότε θα δοθούν οι αναπηρικές συντάξεις μετά την παράταση.Σε όσους ΑμεΑ δεν έχουν περάσει από τα ΚΕΠΑ

Τέλος Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι αναπηρικές συντάξεις μετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας σε όσους ΑμεΑ δεν έχουν περάσει από τα ΚΕΠΑ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναπηρικές συντάξεις σε όσα άτομα με αναπηρία μετά την παράταση δικαιούνται την καταβολή τους θα δοθούν στο τέλος Ιανουαρίου με την καταβολή των κανονικών συντάξεων.

Έτσι όσοι δεν κατάφεραν να περάσουν από τα ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους ώστε να λάβουν τις αναπηρικές συντάξεις στο τέλος του Ιανουαρίου θα πληρωθούν κανονικά.

Την παράταση των αναπηρικών συντάξεων για όσους οι υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα ΚΕΠΑ είχε νομοθετήσει το υπουργείο Εργασίας, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ως κατεπείγουσα.

Η προσωρινή αυτή τακτοποίηση του θέματος έχει χρονικό ορίζοντα την 28η Φεβρουαρίου του 2014 και δεν θα χρειαστεί καμία περαιτέρω παράταση, αφού το 2014 θα είναι η χρονιά της απόλυτης εξομάλυνσης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Το θέμα ήταν λυμένο μέσα στο 2013, αλλά η απεργία των γιατρών δημιούργησε νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί επείγουσα διάταξη ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, ανέφερε ο κ. υφυπουργός Εργασίας κ Κεγκέρογλου.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

patrastimes.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντάξεις Μαΐου 2024: Αντίστροφη μέτρηση για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Όλες οι ημερομηνίες

newsitamea

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika