Ξυπνάς με γκρίνια; Μήπως κοιμάσαι στη λάθος πλευρά;

Ξυπνάς με γκρίνια; Μήπως κοιμάσαι στη λάθος πλευρά;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι άνθρωποι που κοιμούνται από την δεξιά πλευρά είναι πιθανό να είναι πιο γκρινιάρηδες, από αυτούς που επιλέγουν την αριστερή πλευρά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ευρήματα μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εταιρεία κατασκευής κρεβατιών Sealy και σε αυτή συμμετείχαν 1000 ενήλικες άνθρωποι, όσοι επιλέγουν τη δεξιά πλευρά του κρεβατιού για να κοιμηθούν, έχουν 7% περισσότερες πιθανότητες να ξυπνάνε με όρεξη για γκρίνια τα πρωινά, και 3% περισσότερες πιθανότητες να μην τους αρέσει η δουλειά τους.

Αντίθετα, όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά έχουν 10% περισσότερες πιθανότητες να ξυπνάνε με μια πιο θετική στάση και 8% περισσότερες πιθανότητες να απολαμβάνουν τη δουλειά τους.

Επιπλέον, στα πλαίσια της ίδιας μελέτης, παρατηρήθηκε ότι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι επιλέγουν να κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού, σε αντίθεση με τους πιο κοινωνικούς ανθρώπους που έχουν έναν μεγάλο κύκλο φίλων.

“Ενώ τα περιθώρια είναι μικρά, η έρευνα αναδεικνύει σίγουρα μια ενδιαφέρουσα τάση. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η αριστερή πλευρά του κρεβατιού είναι η σωστή”, σημείωσε σχετικά ο Neil Robinson από την εταιρεία Sealy.

Τέλος, προέκυψαν και κάποια άλλα ευρήματα:

  • Ένα στα τρία ζευγάρια κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια
  • Σχεδόν τα μισά ζευγάρια από όσα κοιμούνται χωριστά, το κάνουν για να ξεφεύγουν από το ροχαλητό των συντρόφων τους.
  • Ένα στα δέκα ζευγάρια κοιμούνται χωριστά λόγω του εκτοπίσματος που δέχεται ο ένας από τους δύο από ένα κατοικίδιο ή επειδή ο νυχτερινός επισκέπτης-παιδί θέλει να κοιμηθεί με τον έναν από τους δύο γονείς.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Related posts

Αυτό που θα ξυπνήσεις στη γυναίκα, αυτό θα πάρεις…

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αναμένεται αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών – Πώς να προφυλαχθείτε

Αποτρίχωση με λέιζερ: Τι είναι και πως να προφυλαχτείτε από τις επιπλοκές