Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το συγκινητικό γράμμα στους δασκάλους των μικρών παιδιών με αναπηρία!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

paidi

Το συγκινητικό γράμμα στους δασκάλους των μικρών παιδιών με αναπηρία!

Δεν ξέρω το παρελθόν σας.Δεν ξέρω γιατί διαλέξατε αυτό το επάγγελμα.Δεν γνωρίζω από πού πηγάζουν οι εσωτερικές σας δυνάμεις ή τι σας ωθεί να συνεχίσετε.Δεν ξέρω ,αν θα εξακολουθείτε να ασκείτε αυτό το επάγγελμα ή θα περάσετε σε άλλα.Δεν γνωρίζω πόσο μέρος της μέρας περνάτε το βράδυ σπίτι σας.

Ξέρω όμως τα εξής:

Νοιάζεστε για τα παιδιά μας σαν να ήταν δικά σας.Γιορτάζετε και την παραμικρή επιτυχία που έχουν,διότι γνωρίζετε πόσο δύσκολο και χρονοβόρο ήταν  να το πετύχουν.Τα βλέπετε να αναπτύσσονται και οι ελπίδες σας γι’αυτά τα παιδιά ξεπερνούν τα όσα γίνονται στην τάξη.

Ξέρω ότι ακούτε τις ίδιες  ιστορίες που ακούω κι εγώ.Μαζεύεστε από στεναχώρια ,όταν ακούτε για ένα δάσκαλο που πλήγωσε ένα παιδί με προβλήματα ομιλίας.Η καρδιά σας υποφέρει που πρέπει να εργαστείτε πολύ σκληρά για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των γονέων και εύχεστε να γνώριζαν ότι για κάθε δάσκαλο που κακομεταχειρίζεται παιδί με αναπηρία,υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι δάσκαλοι που θα έκαναν τα πάντα να προστατέψουν τα παιδιά μας. Επειδή ,λοιπόν, είστε αυτοί οι δάσκαλοι,δεν θα δυσκολευτείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τη δική μας και των παιδιών μας.

Ξέρω ότι έχετε και τις κακές σας ημέρες.Κάνετε ταχυδακτυλουργίες με τις ανάγκες πολλών παιδιών αμέσως και πρέπει συνέχεια να αγωνίζεστε να διατηρήσετε την ηρεμία στην τάξη.Μένετε πολλά βράδια ως αργά ξύπνιοι για να προετομάσετε την τάξη για την επόμενη μέρα.Κάθεστε επιπλέον ώρες στο σχολείο για να σιγουρευτείτε ότι η τάξη θα είναι στη εντέλεια την επόμενη μέρα.Πρέπει να εργάζεστε σκληρότερα από τους συναδέλφους σας που διδάσκουν σε παιδιά χωρίς αναπηρίες,να προνοείτε για την κάθε μέρα, και να προσπαθείτε να προβλέψετε και να εμποδίσετε πιθανές προκλήσεις προβλημάτων και εμποδίων που μπορεί να δυσχεράνουν τη ζωή των παιδιών μας.Οι κακές μέρες είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά επισπεύδετε τον αγώνα,δεν χάνετε την ψυχραιμία σας και ελπίζετε ότι αύριο  θα είναι μια καλύτερη μέρα.Γνωρίζω ότι περνάτε μέρες όπου αναρωτιέστε,αν όλη σας η υπομονή,η καρδιά και η επιμονή σας περνάνε απαρατήρητα.Μπορεί να έχετε μέρες που θέλετε να να τα παρατήσετε ως νικημένοι και να συνεχίσετε με κάτι ευκολότερο.

Ελπίζω να ξέρετε ότι βλέπουμε το πάθος σας γι’αυτά τα παιδιά.Βλέπω τη συγκίνηση στα μάτια σας ενώ η δική μου ξεπερνάει αυτό που κάποτε θα του ήταν εμπόδιο.Ξέρω πόσο σκληρά αγωνίζεστε να εξασφαλίσετε την επιτυχία στη ζωή του παιδιού μου.Σας έχουμε δει τις κακές ημέρες και ξέρω ότι ,όταν  έρχεται σπίτι αναστατωμένος,μπορεί να έχετε περάσει μια μέρα όλο φωνές.Και κάνατε ό,τι περνούσε απ’το χέρι σας να τον ηρεμήσετε.

Τέλος ,να γνωρίζετε ότι μου έχετε δώσει την ευκαιρία για ένα διάλειμμα,όταν  το χρειάστηκα περισσότερο.Μου έχετε δώσει πνευματική γαλήνη  για μια πλευρά της μέρας μας σε ένα γονέα  που πρέπει να ανησυχεί για τόσα άλλα πράγματα.Η αγάπη και η αποδοχή σας προς το παιδί μου είναι μια καλοδεχούμενη αλλαγή από την απόρριψη και την απομόνωση που συχνά συναντούμε.Κάθε επιτυχία που πρόκειται να έχουν τα παιδιά μας είναι το αποτέλεσμα ενός θεμελίου που βοηθήσατε να μπει. Κάθε αγώνας και κάθε κατόρθωμα στην τάξη σας είναι τα σκαλοπάτια για ένα μέλλον που δεν θα είχαν χωρίς εσάς.

Ξέρω ότι αναρωτιέστε,αν κάνετε τη διαφορά.Να ξέρετε ότι την κάνετε.

Με αγάπη,

μια μητέρα παιδιού με αναπηρία .

Ζωή και αναπηρία

Θέλω Συμμετέχω Υποστηρίζω την Αναπηρία & Μαθαίνω κι αγαπώ τη διαφορετικότητα!!!

«Εάν έχεις ένα οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ,  μια ασθένεια (ανίατη ασθένεια) η καποια αναπηρία , σίγουρα δεν είσαι μόνος. Το αντιμετωπίζουν κι άλλοι. Σημασία όμως έχει η δική σου φωνή και στάση. Μπορεί να αποτελέσει στήριξη και ελπίδα για άλλους. Μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας. »

«Γράψε μας , αν συνάντησες άρνηση ή δυσμενή σχόλια που αφορούν στην αναπηρία τη δική σου ή αγαπημένου σου προσώπου. »

Αφήστε τα σχόλιά σας η στείλτε μας μια ιστορία στο email  simeteho@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook εδώ.

Τα newsitamea εγγυάται  για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας, θα παραμείνει απόρρητη .

Ποιότητα ζωής ατόμων και παιδιών με αναπηρία (Πολλαπλές Αναπηρίες) . Αγώνας με αξιοπρέπεια για το δικαίωμα στη ζωή. Κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα.Η αναπηρία σίγουρα δεν είναι η συνήθης συνθήκη ζωής. Όμως καλύτερα να το βλέπεις έτσι ως συνθήκη, παρά ως εμπόδιο ανυπέρβλητο.  Γράψε την δική σου ιστορία για στην ενότητα

Ζωή και αναπηρία  ”Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας. / newsitamea.gr”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζύγιζε 412 κιλά στα 25 του: Νεκρός ο «παχύτερος άντρας της χώρας», σε ηλικία 34 ετών, τον μετέφεραν με γερανό – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά»: Σε σοκ οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τραγωδία δίχως τέλος στη Θήβα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

«Μας είπαν ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά»: Μεγάλη ανατροπή, βαριές καταγγελίες από τον πατέρα του 6χρονου – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika