Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα μοιράζεται ο σεφ Γιάννης Λουκάκος. Μόλις τη φτιάξετε κανείς δεν θα πιστεύει ότι αποτελείται από τόσο απλά υλικά.

Η συνταγή για πατάτες με γιαούρτι και φέτα θα γίνει το νέο αγαπημένο πιάτο στο τραπέζι σας. Η πιο δροσερή πατατοσαλάτα που δοκιμάσατε ποτέ είναι εδώ δια χειρός Γιάννη Λουκάκου και θα γίνει το must της καλοκαιρινής διατροφής σας.

Για την πατατοσαλάτα του Γιάννη Λουκάκου

600 γρ. πατάτες γαλλικές

40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

10 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος

10 γρ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος

30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη

30 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

40 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. χυμό λεμονιού

4 γρ. αλάτι

2 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα γιαούρτι – φέτα

5 γρ. καυτερή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από σπόρους και ψιλοκομμένη

3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη

250 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ

6 γρ. κίμινο

3 γρ. πάπρικα καπνιστή

4 γρ. κόλιανδρος σκόνη

5 γρ. πάπρικα γλυκιά

2 γρ. ρίγανη

2 γρ. αλάτι

Εκτέλεση της πατατοσαλάτας του Γιάννη Λουκάκου

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζουν οι πατάτες.

Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι σε σημείο που να διαλύονται, το οποίο το ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πλήρως.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα με γιαούρτι και φέτα

Στον κάδο ενός μούλτι προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πράσινο τσάι: Προστατεύει καρδιά, μυαλό και σώμα – Τα οφέλη για την υγεία

Efi Nika

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα

Efi Nika

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika