«Πάντα Βρέχει», ένας από τους φυσικούς θησαυρούς του πλανήτη μας βρίσκεται στην Ευρυτανία

Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμορφα χρώματα, πυκνή βλάστηση και κύριο συστατικό το.. νερό.

Το «Πάντα Βρέχει» ή Πανταβρέχης για τους ντόπιους, είναι ένα απόκρημνο φαράγγι στο οποίο σχηματίζονται μικροί καταρράκτες κατά τέτοιο τρόπο που δημιουργούν την αίσθηση βροχής σ’ όποιον στέκεται από κάτω.

Η πολυποίκιλη βλάστηση και η πλούσια πανίδα κάνουν το φαράγγι έναν από τους τελευταίους ίσως ανέγγιχτους ακόμα φυσικούς θησαυρούς του πλανήτη μας.

Νομίζεις ότι ξαφνικά θα εμφανιστούν νεράιδες..

Στο «Πάντα Βρέχει», οι καταρράκτες δεν σταματούν να κυλούν.

Άλλοτε ορμητικά και άλλοτε γαλήνια, τα νερά του Κρικελλοπόταμου κάθε φορά «ζωγραφίζουν» ένα διαφορετικό σκηνικό για τους επισκέπτες του.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτουν στους αμύητους τα ανομολόγητα μυστικά της άγριας φύσης στην Ευρυτανία.

Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά και το όνομά του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού, η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m, παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού, βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες.

Λόγω του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν είναι συνεχής και συμπαγής, αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα, σε μικρές και μεγάλες σταγόνες.

Το αποτέλεσμα είναι μια συνεχής τεχνητή βροχή που μεταμορφώνει το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.

Το θέαμα είναι υπέροχο!

Η διαδρομή που οδηγεί στο φαράγγι είναι εκπληκτική με το μεγαλείο της φύσης να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα γειτονικά χωριά, οι κατάφυτες πλαγιές, τα πανύψηλα έλατα, τα περίτεχνα βράχια που κρέμονται πάνω από το δρόμο και το καταπράσινο όρος της Καλιακούδας θα σας κρατούν συντροφιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: www.dinfo.gr

Related posts

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ