Ο χυμός που ενισχύει τη μνήμη κατά 8% σε μόλις δύο μήνες

Η νοητική εξασθένηση και η έκπτωση της μνήμης είναι ένα από τα πιο κοινά αλλά και δυσάρεστα συμπτώματα της γήρανσης.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χρειάζονται μόνο 2 μήνες για να βελτιωθούν κατά 8% η μνήμη, τα αντανακλαστικά και η εκφορά του λόγου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μεγάλη Βρετανία ζήτησαν από 37 υγιείς εθελοντές να πίνουν καθημερινά και για 8 εβδομάδες 500 ml χυμό πορτοκάλι.

Οι συμμετέχοντες, 24 γυναίκες και 13 άνδρες, από 60 ως 81 ετών, είχαν σαφή βελτίωση στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η βελτίωση οφείλεται στα φλαβονοειδή, που υπάρχουν στο πορτοκάλι.

Φλαβονοειδή υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες και στα μύρτιλα. Τα φλαβονοειδή επιδρούν στον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μάθηση και την αποθήκευση των πληροφοριών. Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για το τι ακριβώς συμβαίνει αλλά πιστεύουν ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να αυξάνουν τη ροή του αίματος, να προστατεύουν τα νευρικά κύτταρα από την οξειδωτική διαδικασία και να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα με την οποία οι νευρώνες ανταλλάσσουν σήματα μεταξύ τους.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι δεν συστήνουν στους ανθρώπους να πίνουν τόσο μεγάλες ποσότητες χυμού, αλλά ότι τα συστατικά του μπορεί να αποδειχτούν πολύ βοηθητικά, και ότι μία καλή ιδέα θα ήταν να προσπαθούμε όλοι να εντάξουμε στη διατροφή μας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φλαβονοειδή.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή