Είναι ασφαλές για κατανάλωση το αβγό με κηλίδα αίματος;

 Είναι ασφαλές για κατανάλωση το αβγό με κηλίδα αίματος;

Ίσως να μην είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο να σπάτε ένα αβγό και να βλέπετε μέσα σε αυτό μια μικρή κηλίδα αίματος που μοιάζει με τελεία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξετε.

Αυτή η κηλίδα δεν αποτελεί σημάδι γονιμοποιημένου αβγού, αλλά σημαίνει ρήξη κάποιου τριχοειδούς αγγείου όσο το αβγό ακόμη σχηματίζεται, κάτι που οδηγεί σε αυτή τη μικρή κηλίδα πάνω στον κρόκο. Μπορείτε να την αφαιρέσετε, όπως και να ‘χει, όμως, το αβγό σας είναι απόλυτα ασφαλές για κατανάλωση.

Αν αγοράζετε τα αβγά σας από σούπερ μάρκετ, το πιθανότερο είναι να μη συναντήσετε ποτέ κάτι τέτοιο, καθώς οι παραγωγοί χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές μεθόδους εντοπισμού αυτών των κηλίδων και αφαιρούν τα αβγά αυτά από το σύνολο, πριν τα στείλουν στην αγορά.

Αν, όμως, έχετε το δικό σας κοτέτσι ή αγοράζετε αβγά από κάποιον αγρότη, μπορεί να συναντήσετε αυτές τις κηλίδες, οι οποίες δεν χρειάζεται να σας ανησυχήσουν.

Μάθετε ακόμη γιατί κάποια αβγά είναι καφέ και άλλα άσπρα και πώς να ξεχωρίσετε τα φρέσκα.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή