Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Γιαμαρέλλου για κορονοϊό: Κάποιο από τα εμβόλια θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα και το εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει, να γίνει από όλους

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τις πιθανότητες να είναι σύντομα διαθέσιμο μίλησε στο Mega η καθηγήτρια Παρολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια παθολογίας, ανέφερε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι καθώς η φάση ΙΙ των δοκιμών δεν είχε σοβαρές παρενέργειες.

“Όταν περίπου 600 άνθρωποι πήραν το εμβόλιο, το μόνο που παρουσίασαν μερικοί, και ήταν αναμενόμενο, ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης”.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι η φάση ΙΙΙ του εμβολίου αποσκοπεί σε δύο πράγματα, αρχικά να διαπιστωθεί “σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων ότι είναι ασφαλές”, αλλά συγχρόνως “ότι είναι αποτελεσματικό έναντι του κορονοϊού”.

Η καθηγήτρια παθολογίας σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν η παρενέργεια του εμβολίου παρουσιάστηκε σε άτομα “που ήταν στην ομάδα control ή ήταν σε αυτούς που πήραν εμβόλιο. Θα πρέπει να ελεγχθεί αυτό το άτομο αν υπήρχε κάποια υποκείμενη νευρολογική νόσος”.

Αναφερόμενη σε λοιπά εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών, η κ. Γιαμαρέλλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάποιο από αυτά θα είναι έτοιμο πριν τις γιορτές.

Όσον αφορά τους αρνητές της χρήσης μάσκας αλλά και της πανδημίας στο σύνολό της, η καθηγήτρια παθολογίας τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα και το εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει, θα πρέπει να γίνει από όλους.

 

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Efi Nika

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;

Efi Nika