Οι επιστήμονες προειδοποιούν για την νέα θανατηφόρα ασθένεια – και δεν είναι Έμπολα

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για την νέα θανατηφόρα ασθένεια – και δεν είναι Έμπολα

Επιστήμονες και ερευνητές προειδοποιούν για μια θανατηφόρα ασθένεια από το εξωτερικό που απειλεί την υγεία των όλο και περισσότερων Αμερικανών . Δεν μιλάμε για τον Έμπολα, αλλά για το Chagas, το “έντομο που φιλά”.Ένα παράσιτο ( Trypanosoma )είναι αυτο το οποίο και προκαλεί την ασθένεια, η οποία και θεωρείται το νέο AIDS.

Η ασθένεια που έχει τις ρίζες της στην Λατινική Αμερική και μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω ενός τσιμπουριού, το οποίο τρέφεται με ανθρώπινο αίμα, για αυτό και ονομάζεται το “έντομο που φιλά”.

Ονομάζεται και ” σιωπηλός δολοφόνος” διότι είναι δύσκολο να εντοπιστεί στα αρχικά στάδια .  Γνωστή  και ως το “έντομο που φιλά” ή αλλιώς Chagas .. είναι μια παρασιτική μόλυνση που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιακές και εντερικές επιπλοκές, ακόμα και θάνατο.

Μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα είναι μονο κούραση και αδυναμία .

Η ασθένεια μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω του αίματος με το τσίμπημα ενός τσιμπουριού (Trypanosoma) , το οποίο τρέφεται με ανθρώπινο αίμα δαγκώνοντας τα πρόσωπα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και εκτιμάται ότι θα επηρεάσει 7 έως 8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η ασθένεια μπορεί επίσης να μεταδοθεί από μεταγγίσεις αίματος, μεταμοσχεύσεις οργάνων και συγγενή μεταφορά από τη μητέρα στο παιδί, σύμφωνα με το CDC.

Μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκε ένα πρόβλημα μόνο στο Μεξικό, την Κεντρική και Νότια Αμερική. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν εντοπἰσει περιπτώσεις στο μισὀ επί του συνόλου των Ηνωμένων Πολιτειὠν, αλλά στις περισσότερες απὀ αυτἐς, τα θύματα πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί στο εξωτερικό.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Νέα ασθένεια που σκοτώνει. “Είναι το νέο AIDS”, λένε οι επιστήμονες

 

ΠΗΓΗ: Washington Post

 

Related posts

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…