ΕΟΦ: Ανάκληση σκευάσματος για τον έρπητα!!!

ΕΟΦ: Ανάκληση σκευάσματος για τον έρπητα.

Την ανάκληση της παρτίδας Κ7210211 (ημερ. λήξης 02/2021) του φαρμακευτικού προϊόντος «Fenivir tinted cream 1% w/w» -κατόπιν ενημέρωσης του Κατόχου Αδείας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), για απόκλιση στην εμφάνιση του προϊόντος (φυσικός διαχωρισμός φάσης), που επηρεάζει αρνητικά την ομοιόμορφη κατανομή της δραστικής ουσίας στην κρέμα- αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με τον ΚΑΚ, η συγκεκριμένη απόκλιση σχετίζεται με τη σύνθεση του προϊόντος (πιθανόν τη χρωστική ουσία κίτρινο οξείδιο του σιδήρου-Ε172) και μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος κατά τη διάρκεια ζωής του.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΚΑΚ.

Το «Fenivir tinted cream 1% w/w» περιέχει τη δραστική ουσία πενσικλοβίρη (penciclovir) η οποία έχει in vitro δραστικότητα έναντι του απλού έρπητα τύπους του ιού 1 (HSV-1) και 2 (HSV-2) προκαλώντας αναστολή της σύνθεσης του DNA των ιών.

 

Γ.Δ

Related posts

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ