Αφαίρεσαν όγκο βάρους… 16 κιλών από την κοιλιά νεαρής γυναίκας

Αφαίρεσαν όγκο βάρους… 16 κιλών από την κοιλιά νεαρής γυναίκας

Γιατροί από το Περού αφαίρεσαν με επιτυχία έναν τεράστιο όγκο βάρους 16 κιλών, ο οποίος αναπτυσσόταν επί εννέα χρόνια μέσα στην κοιλιά μιας 22χρονης γυναίκας.

Η Irianita Rojas Rasma, που ζει στην απομακρυσμένη πόλη Tamshiyacu του βορειοανατολικού Περού, ήξερε από τα 13 της χρόνια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κοιλιά της, η οποία μεγάλωνε συνεχώς και της προκαλούσε αφόρητους πόνους, αλλά έως πρότινος δεν είχε εξεταστεί ούτε είχε υποβληθεί σε θεραπεία, διότι στην περιοχή της δεν υπήρχαν γιατροί.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, όμως, επισκέφθηκε την Tamshiyacu ο υπουργός Υγείας της χώρας, Anibal Velasquez Valdivia, για να εγκαινιάσει την πρώτη κλινική που χτίσθηκε εκεί.

Όταν ο κ. Valdivia έμαθε την ιστορία της, διέταξε να μεταφερθεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα του Περού, την Λίμα, για να την εξετάσουν αμέσως οι γιατροί, αφού έως ότου αρχίσει η λειτουργία της κλινικής θα χρειασθούν μερικοί ακόμα μήνες.

Η Irianita και η μητέρα της προσγειώθηκαν στη Λίμα στις 16 Φεβρουαρίου και τέσσερις μέρες αργότερα γιατροί από το Εθνικό Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Λοαϊθα» (σ.σ. ο Jerónimo de Loayza  ήταν ο πρώτος αρχιεπίσκοπος της Λίμα) αφαίρεσαν τον όγκο, ο οποίος είχε διάμετρο σχεδόν 50 εκατοστά.

«Η Irianita είχε έναν γιγάντιο όγκο ωοθήκης, ο οποίος την έκανε να μοιάζει με έγκυο που κυοφορεί δίδυμα», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου δρ Luis Garcia Bernal.

«Όπως έδειξε η βιοψία επρόκειτο για έναν κακοήθη, αλλά ελάχιστα επιθετικό όγκο, ο οποίος ήταν τοπικός και αφαιρέθηκε εξ ολοκλήρου. Λόγω των χαρακτηριστικών του, η εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα χρειασθεί χημειοθεραπεία και θα αναρρώσει πλήρως».

Η εγχείρηση διήρκησε τρεις ώρες και η 22χρονη θα παραμείνει για αρκετές ακόμα ημέρες στη Λίμα έως ότου ολοκληρωθεί η παρακολούθηση και πρόσθετες εξετάσεις που χρειάζεται.

Πηγή :  tanea.gr

Related posts

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια