6 τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση συμβαίνει σε κάθε γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα συμπτώματα – ή οι θεραπείες – είναι τα ίδια για όλες.

Είτε αντιμετωπίζετε εναλλαγές στη διάθεση ή προβλήματα στον ύπνο, η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι εντελώς εξουθενωτική.

Όμως τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να αισθανθείτε πολύ καλύτερα.

Προσπαθήστε να ντύνεστε ελαφριά. Τη νύχτα, οι εξάψεις μπορεί να σας εμποδίσουν να κοιμηθείτε. Υπάρχουν όμως τρόποι για να διατηρήσετε το σώμα σας δροσερό. Γυρίστε το μαξιλάρι και βάλτε το πρόσωπό σας στη δροσερή πλευρά. Επιλέξτε ελαφριά ρούχα. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα δίπλα στο κρεβάτι για να διατηρήσετε τον αέρα σε κίνηση. Να έχετε επίσης πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για να πιείτε αμέσως μόλις νιώσετε ότι ζεσταίνεστε.

Ενισχύστε τις πιθανότητες ύπνου. Η γιόγκα, το tai chi και ο διαλογισμός μπορούν να σας βοηθήσουν κοιμηθείτε. Οποιαδήποτε άσκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά – απλώς σταματήστε 3 ώρες πριν τον ύπνο. Παραλείψτε το ποτό, αφού το αλκοόλ θα σας ξυπνήσει αργότερα. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα βοηθήματα ύπνου.

Βοηθήστε τη λίπανση του κόλπου. Οι αλλαγές ορμονών αφήνουν τον κόλπο πιο στεγνό, γεγονός που μπορεί να κάνει το σεξ επώδυνο. Υπάρχουν όμως πολλά προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν. Δοκιμάστε τα λιπαντικά για ενυδάτωση του κόλπου. Όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο καλύτερο για τη ροή του αίματος στον κόλπο.

Οι ημικρανίες μπορεί να επιδεινωθούν κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης ή να εμφανιστούν για πρώτη φορά. Κρατήστε ένα ημερολόγιο για να δείτε τι τις προκαλεί και αν εμφανίζονται μαζί με τις εξάψεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να λάβετε μέτρα για να τις μειώσετε. Η κατανάλωση μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να βοηθήσει εάν η πείνα προκαλεί πονοκέφαλο. Η έλλειψη ύπνου είναι μια άλλη αιτία, οπότε προσπαθήστε να κοιμηθείτε. Οι θεραπείες ποικίλλουν. Μερικοί μπορούν να αποτρέψουν τις ημικρανίες. Άλλοι μπορεί να τις κάνουν λιγότερο συχνές ή σοβαρές. Μιλήστε με το γιατρό σας.

Εξασκείστε τον εγκέφαλό σας. Μάθετε κάτι νέο όπως ένα χόμπι ή μια ξένη γλώσσα. Οι γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση μπορεί να έχουν μερικά προβλήματα μνήμης.

Περιμένετε να έχετε ακμή στην εφηβεία σας, αλλά όχι στα 50 σας. Κι όμως ένα κοινό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης είναι η ακμή. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε σωστά την επιδερμίδα του προσώπου σας και ότι χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα.

 

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Related posts

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα