5 υγιεινά σνακ για μετά την άσκηση

Το σώμα, μετά από μία σκληρή προπόνηση χρειάζεται τροφή και το κατάλληλο σνακ, που θα επιλέξετε θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των μυών και των ενεργειακών αποθεμάτων του οργανισμού.

Ειδικότερα, μετά την αναερόβια άσκηση, ένα σνακ θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να αναπληρώσετε άμεσα το γλυκογόνο.

Προτιμήστε σνακ που περιέχουν ιδανική αναλογία υδατανθράκων και πρωτεϊνών και προσπαθήστε να τα καταναλώσετε από 30 μέχρι 60 λεπτά μετά την άσκηση για να επωφεληθείτε στο έπακρο.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 5 υγιεινές επιλογές που μπορείτε να καταναλώσετε μετά την άσκηση.

Γιαούρτι με μούρα: Αποτελεί μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και συμβάλλει στη διαδικασία αποκατάστασης των μυών. Τα μούρα αποτελούν σημαντική προσθήκη σε αυτό το σνακ, καθώς μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να ρυθμίσουν τις ορμόνες και να καταπολεμήσουν τα καρκινικά κύτταρα. Είναι πηγή υδατανθράκων, που βελτιστοποιούν την αναπλήρωση του γλυκογόνου μετά την άσκηση και παρέχουν άμεση αύξηση της ενέργειας.

Αυγά: Μετά από τη γυμναστική, το σώμα προσπαθεί να αναπληρώσει το γλυκογόνο και τις πρωτεΐνες που χάθηκαν. Τα αυγά αποτελούν μία απλή και εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Συνδυάστε τα με ψωμί ολικής άλεσης, που περιέχει υδατάνθρακες που βοηθούν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκογόνου.

Ριζογκοφρέτες, λαχανικά και χούμους: Οι ριζογκοφρέτες σε συνδυασμό με τα λαχανικά και το χούμους είναι ένα θρεπτικό σνακ για μετά την προπόνηση. Δεδομένου ότι τα ρεβίθια είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, αυτό το σνακ είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ενισχύσετε τους μύες μετά από μία επίπονη προπόνηση.

Σε συνδυασμό με τις ριζογκοφρέτες και τα λαχανικά θα δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο γεύμα.

Πράσινο τσάι: Ενώ είναι απαραίτητο να ενυδατώσετε το σώμα, καταναλώνοντας νερό μετά την άσκηση, το πράσινο τσάι είναι επίσης μία καλή επιλογή για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε στην προπόνηση. Συμβάλλει στην καύση λίπους και την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τονώσετε τον οργανισμό και να έχετε περισσότερη ενέργεια.

Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες θα βοηθήσουν το σώμα να ανακάμψει από την άσκηση, καθώς περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και συμβάλλουν στον ανεφοδιασμό του σώματος μετά από μία κουραστική προπόνηση. Αν δεν «ανεφοδιαστείτε με καύσιμα», μπορεί να αισθανθείτε κουρασμένοι στις επόμενες επισκέψεις στο γυμναστήριο. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν είστε σε θέση να ακολουθήσετε πιστά ένα καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.rd.com

Related posts

Αδυνάτισμα: Με διαλειμματική νηστεία ή μέτρηση θερμίδων; Οι ερευνητές του Johns Hopkins απαντούν

Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία – Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Σας αρέσουν τα θαλασσινά; Διατρέχετε ένα κίνδυνο που συχνά υποτιμάται