Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

5 μυστικά για να μην τσούζουν τα μάτια σας στον υπολογιστή!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

computer-eyes2

5 μυστικά για να μην τσούζουν τα μάτια σας στον υπολογιστή!

Έχοντας κολλημένο το βλέμμα σας στην οθόνη του υπολογιστή, για οκτώ ώρες κάθε μέρα, καταπονείτε τους μυς των ματιών σας οδηγώντας τα σε πόνους, θολούρες, δυσκολία εστίασης κι ευαισθησία στο φως.Εκτός των άλλων, μπορεί να μειώσουν και την αποδοτικότητά σας.

Ακολουθήστε τις συμβουλές του Δημήτρη Πανταζή, χειρουργού οφθαλμίατρου και ανακουφίστε τα μάτια σας από τον πόνο.

1 Κοιτάξτε αλλού. Φροντίστε κάθε μέρα, στο οκτάωρό σας, το βλέμμα σαςνα «φεύγει» από το αντικείμενο που εστιάζετε συνεχώς – τουλάχιστον μία φορά την ώρα. Κοιτάζετε κάτι έξω από το παράθυρο ή μακριά μέσα στο γραφείο.

2 Κρατήστε αποστάσεις. Ασφαλής απόσταση από την οθόνη είναι 66-71 εκ. Αν θέλετε να αυξήσετε την προστασία των ματιών σας, βάλτε φίλτρο στην οθόνη. Όχι μόνο αυξάνει το contrast, αλλά μπλοκάρει και την ακτινοβολία κατά 99%.

3 Μειώστε τα φώτα του χώρου στον οποίο εργάζεστε (μέτρια ένταση). Τα περισσότερα γραφεία έχουν συνήθως τη διπλάσια ένταση φωτός από αυτή που πρέπει. Επίσης μειώστε τον εξωτερικό φωτισμό κλείνοντας με τα στόρια ή με κουρτίνα το παράθυρο.

4 Αναβαθμίστε την οθόνη του υπολογιστή σας. Επιλέξτε μια επίπεδη TFT LCD. Χρησιμοποιείτε πάντα το μεγαλύτερo βαθμό ανανέωσης της οθόνης (refresh rate). Τα συμπτώματα είναι χειρότερα αν ο βαθμός ανανέωσης της οθόνης είναι μικρότερος από 75 Hz.

5 Ρυθμίστε το κοντράστ της οθόνης έτσι ώστε να έχετε τη μέγιστη δυνατή αντίθεση μεταξύ γραμμάτων και οθόνης χωρίς όμως να καίτε το λευκό. Το μέγεθος των γραμμάτων που επιλέγετε πρέπει να είναι τρία μεγέθη μεγαλύτερο από το πιο μικρό μέγεθος που μπορείτε να διαβάσετε από την απόσταση που εργάζεστε συνήθως.

Το μυστικό  

Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας πιο συχνά . Όταν προσηλώνεστε στην οθόνη ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας έως και πέντε φορές λιγότερο απ’ ότι συνήθως με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και να καίνε. Χρησιμοποιείστε τεχνητά δάκρυα αν είναι απαραίτητο.

 

 

ΠΗΓΗ:omorfamystika.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα και ποια είναι αυτά

Γιώργος Newsitamea

Τι είναι η κορτιζόλη και πώς επηρεάζει το σώμα σου

Efi Nika

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Τα ύποπτα συμπτώματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Efi Nika