Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Νιώθεις πάντα κουρασμένη; 5 πράγματα που θα σε βοηθήσουν με την εξουθένωση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Mικρές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά στα επίπεδα της ενέργειας σου

Όσο δεν ξεκουράζεσαι σωστά, τόσο θα χρειάζεσαι στη ρουτίνα σου συνήθειες και αλλαγές για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις. Πριν φτάσεις σε burn out, είναι σημαντικό να βάλεις σε προτεραιότητα την ουσιαστική ξεκούραση σου και να αφήσεις ορισμένες υποχρεώσεις στην άκρη. Παράλληλα μπορείς να δεις και τις παρακάτω συνήθειες, οι οποίες σίγουρα θα σου προσφέρουν ένα boost στην ενέργεια σου και θα σε κάνουν να νιώσεις έστω και λίγο πιο δυνατή.

Green Smoothies

Είναι άπειρα τα οφέλη που μπορείς να έχεις από ένα ρόφημα γεμάτο με λαχανικά και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τον οργανισμό σου. Μήπως αντί για τον πρωινό σου καφέ, να δοκίμαζες ένα θρεπτικό smoothie, το οποίο θα σου δώσει ενέργεια και θρέψη για πολλές ώρες της ημέρας;

Περισσότερος χρόνος με άτομα που σε κάνουν να γελάς

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια ευχάριστη παρέα. Πάρε τηλέφωνο εκείνον τον φίλο/η που ξέρεις πως θα περάσεις καλά μαζί του, ακόμη και αν είναι για λίγο. Όσο πιο ευχάριστο είναι το περιβάλλον σου, τόσο καλύτερα θα νιώσεις και εσύ.

Σταθερό ωράριο ύπνου

Είναι σημαντικό να πέφτεις για ύπνο την ίδια ώρα και να ξυπνάς επίσης την ίδια. Και μόλις το δοκιμάσεις θα καταλάβεις γιατί. Βάλε σε προτεραιότητα τον ύπνο σου και βρες σταθερές ώρες για να μπορεί ο οργανισμός σου να ξεκουράζεται ουσιαστικά. Μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να μπει σε πρόγραμμα ο κύκλος του ύπνου σου, όμως ο καλός και ποιοτικός ύπνος θα καθορίσει και τα επίπεδα της ενέργειας σου.

Προπονήσεις μέτριας έντασης

Καταλαβαίνω πως όταν είσαι κουρασμένη, το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις είναι να γυμναστείς. Ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με τις ενδορφίνες και τη ενέργεια που έχεις μετά από μια σωστή προπόνηση. Για τις δύσκολες ημέρες, μην εξαντλείς τον εαυτό σου, αλλά επέλεξε μια προπόνηση χαμηλής ή μέτριας έντασης η οποία θα είναι ιδανική για να επαναφέρει και πάλι τη δύναμη που χρειάζεται το σώμα σου.

Άκουσε μουσική

Φτιάξε μια playlist με τραγούδια τα οποία σου φτιάχνουν τη διάθεση. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι ξανά και να ενθουσιάζεσαι. Και κάθε φορά που θα νιώθεις στα κάτω σου, πάτα το play και άσε τα υπόλοιπα στην άκρη.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Efi Nika

Τεστ προσωπικότητας: Πες μου τι βλέπεις, να σου πω τη δουλειά των ονείρων σου

newsitamea

Γιατί τα κοpίτσια στις μέρες μας είναι τόσο επιθετικά

Efi Nika