Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Σχολεία: Πότε παίρνουν βαθμούς τετραμήνου οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καθορίζεται πότε θα πάρουν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων τους ελέγχους προόδου του Β΄ Τετραμήνου.

Στις 30 Μαΐου για τα Γυμνάσια και στις 20 Μαΐου για τα Λύκεια θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για τη λήξη της σχολικής χρονιάς και θα αρχίσει η εξεταστική περίοδος με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Για τα Γυμνάσια η λήξη των μαθημάτων ορίζεται τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Για τα Γενικά Λύκεια η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων ορίζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Όμως, πότε και με ποιο τρόπο θα πάρουν οι μαθητές τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου;

Οι έλεγχοι προόδου Β’ τετραμήνου και οι εξετάσεις

Οι έλεγχοι προόδου του δευτέρου τετραμήνου για τους μαθητές του Γυμνασίου αποστέλλονται στους κηδεμόνες των μαθητών έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου των Λυκείων αποστέλλονται στους κηδεμόνες των μαθητών το αργότερο τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στα Γυμνάσια:

  • Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α’ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως τη 15η Ιουνίου.
  • Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον Διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων. Επίησης ορίζεται πρόγραμμα εξετάσεων και για τις κατατακτήριες εξετάσεις των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων και στρατεύσιμων μαθητών.

Στα Λύκεια:

  • Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.
  • Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.
  • Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ ́ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.
  • Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.
  • Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων και των δύο εξεταστικών περιόδων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika