Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μάρω Βαμβουνάκη: Έχω φάει ξύλο από άνδρα κι έχω ρίξει – Ο έρωτας δεν γνωρίζει από καθωσπρεπισμούς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για πολλούς θαυμαστές της Μάρως Βαμβουνάκη, η τοποθέτησή της επιχειρεί να κανονικοποιήσει τη βία στις σχέσεις.

Θύελλα προκάλεσε ανάρτηση της Μάρως Βαμβουνάκη με κάποιους να σχολιάζουν την στιγμή που επέλεξε να την κάνει.

Μια ανάρτηση που έκανε η γνωστή συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη, ανήμερα της κηδείας της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στην Φολέγανδρο, προκάλεσε πλήθος σχολίων και αντιδράσεων.

Οπως έγραψε η συγγραφέας “και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα.

Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του Άμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη”.

Aντιδράσεις

Η παραπάνω ανάρτηση της Μάρως Βαμβουνάκη προκάλεσε αντιδράσεις με κάποιους να σχολιάζουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή την οποία έγινε, λίγες ώρες, δηλαδή, μετά από μια ακόμη γυναικοκτονία.

“Διαλέξατε την μέρα που κηδεύτηκε μια νέα κοπέλα, θύμα δολοφονικής επίθεσης από τον σύντροφο της, να αναρτήσετε σκέψεις για το αν ο έρωτας εμπεριέχει και καμία φάπα;; Βιαστείτε να την αποσύρετε και να ζητήσετε συγγνώμη για να διασώσετε όση υστεροφημία προλαβαίνετε” ανέφερε ένα από τα σχόλια που δέχθηκε η συγγραφέας.

H απάντηση στα σχόλια

Η συγγραφέας απαντώντας στα σχόλια που δέχθηκε ανέφερε ότι “Δεν είναι καλό να συνδέετε την ανάρτησή μου με άλλα συγκεκριμενα τραγικά πρόσωπα των ημερών!..Μόνο για μένα έγραψα με την αλήθεια μου πάντα και με δική μου ευθύνη. Οι φίλοι που σοκάρονται τόσο με όσα είπα δεν είναι βέβαια υποχρεωμένοι να με ακολουθούν. Σας ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συμπάθειά σας, αλλά και η απογοήτευση είναι μέσα στη ζωή.”

Είχε προηγηθεί δημοσίευση της που έκανε λόγο για χολή και κακία και ακόμη μια που ξεκαθάριζε ότι η ανάρτησή της δεν συνδεόταν με την γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς.

“Επειδή η βροχή μιας ακατανόητης παρανόησης συνεχίζεται με πανάσχημους τρόπους. Για τελευταία φορά επανέρχομαι στο θέμα μας. Ξαναλέω πως όσα είπα χθες ασφαλώς και δεν συνδέονται με την φοβερή τραγωδία της Γαρυφαλιάς και κάθε αδικοχαμένης κοπέλας.

Μα είναι δυνατόν να το κάνω;;; Δεν θέλω κοντά μου άτομα που το διανοούνται αυτό! Ούτε καν γνώριζα ότι χθες ήταν η κηδεία του άτυχου κοριτσιού… Όσα έγραψα τα είπα διαβάζοντας επί μέρες τόσα ποστ κ σχόλια έξαλλα, δικαστικά, γεμάτα τυφλή άγνοια για τον κίνδυνο των παθών μας, άγνοια για τους νοσογόνους πόθους της ανθρώπινης κτητικότητας στη σχέση.

Τον πρωτόγονο εγωισμό και την θανάσιμη ευθιξία της ανασφάλειας στους δεσμούς. Όμως πολλοί γράφοντες είναι τόσο αγνοί και άμεμπτοι στα δικά τους που σοκάρονται βαριά, βρίσκουν ευκαιρία να βρίσουν, να θίξουν, να υπογραμμίσουν την ολοκάθαρη, τέλεια ζωή τους, το ήθος τους, και να συνεχίσουν να αγνοούν τις γλιστερές παγίδες του έρωτα αφού ποτέ τους και ολοφάνερα δεν τον έχουν ζήσει.

Να προσέχετε, η ζωή είναι αλλού! Σίγουρα έξω και μακριά από το φεις σας.” έγραψε σήμερα η Μάρω Βαμβανάκη σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika