Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Απλή συνταγή για πεντανόστιμη τυρόπιτα-θα πάθετε πλάκα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εάν σου αρέσει η μαγειρική σίγουρα θα έχεις φτιάξει αρκετές φορές τυρόπιτα. Τι γίνεται όμως για όσες θέλουν να φτιάξουν τυρόπιτα αλλά βαριούνται ν’ ανοίξουν φύλλο με τα χεράκια τους;

Σίγουρα, οι περισσότερες αγοράζουν έτοιμο και κάποιες άλλες βρίσκουν άλλη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. αλεύρι μαλακό
  • 300ml νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 500γρ. τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • λίγο πιπέρι
  • 100ml λάδι
  • 100γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι με το νερό , το αλάτι και τα ζυμώνετε.
  • Φτιάχνετε μια μπάλα με τη ζύμη και τη χωρίζετε σε 5 μπαλάκια. Ανοίγετε τα μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
  • Στη συνέχεια, λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το λάδι.
  • Βάζετε σε βαθιά μπολάκια από 40γρ. του μείγματος του λαδιού και τοποθετείτε μέσα τα φυλλαράκια που έχετε ανοίξει. Τα αφήνετε για μισή ώρα.
  • Παίρνετε το κάθε φυλλαράκι και το ανοίγετε τραβώντας το από τις άκρες με τα χέρια. Το κάνετε τόσο λεπτό όσο ένα ρυζόχαρτο.
  • Ανακατεύετε το τυρί με το αυγό και λίγο πιπέρι και το ρίχνετε αραιά πάνω στο φύλλο. Διπλώνετε το φύλλο σε φάκελο και το αφήνετε στην άκρη.
  • Ανοίγετε το επόμενο φύλλο με την ίδια διαδικασία και βάζετε στο κέντρο αυτό που έχετε ήδη διπλώσει.
  • Διπλώνετε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο, κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ήδη διπλωμένο φύλλο μέσα στο επόμενο.
  • Μεταφέρετε τη πίτα σε ταψί και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika