Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Εάν σου αρέσει η μαγειρική σίγουρα θα έχεις φτιάξει αρκετές φορές τυρόπιτα. Τι γίνεται όμως για όσες θέλουν να φτιάξουν τυρόπιτα αλλά βαριούνται ν’ ανοίξουν φύλλο με τα χεράκια τους;
Σίγουρα, οι περισσότερες αγοράζουν έτοιμο και κάποιες άλλες βρίσκουν άλλη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. αλεύρι μαλακό
- 300ml νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 500γρ. τυρί φέτα
- 1 αυγό
- λίγο πιπέρι
- 100ml λάδι
- 100γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι με το νερό , το αλάτι και τα ζυμώνετε.
- Φτιάχνετε μια μπάλα με τη ζύμη και τη χωρίζετε σε 5 μπαλάκια. Ανοίγετε τα μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
- Στη συνέχεια, λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το λάδι.
- Βάζετε σε βαθιά μπολάκια από 40γρ. του μείγματος του λαδιού και τοποθετείτε μέσα τα φυλλαράκια που έχετε ανοίξει. Τα αφήνετε για μισή ώρα.
- Παίρνετε το κάθε φυλλαράκι και το ανοίγετε τραβώντας το από τις άκρες με τα χέρια. Το κάνετε τόσο λεπτό όσο ένα ρυζόχαρτο.
- Ανακατεύετε το τυρί με το αυγό και λίγο πιπέρι και το ρίχνετε αραιά πάνω στο φύλλο. Διπλώνετε το φύλλο σε φάκελο και το αφήνετε στην άκρη.
- Ανοίγετε το επόμενο φύλλο με την ίδια διαδικασία και βάζετε στο κέντρο αυτό που έχετε ήδη διπλώσει.
- Διπλώνετε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο, κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ήδη διπλωμένο φύλλο μέσα στο επόμενο.
- Μεταφέρετε τη πίτα σε ταψί και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.