Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ανοίγουν mall και κέντρα αισθητικής – «Click in shop» στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ναι από τους Λοιμωξιολόγους για να ανοίξουν από αύριο malls και κέντρα αισθητικής – Επαναλειτουργεί το click in shop στη Θεσ/νίκη.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν malls και κέντρα αισθητικής σε όλη την Ελλάδα καθώς και το click in shop στη Θεσσαλονίκη.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το άνοιγμα των malls και των κέντρων αισθητικής, καθώς και την ενεργοποίηση του click in shop στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Το πιθανότερο σύμφωνα με πληροφορίες είναι να επαναλειτουργήσουν από αύριο, Σάββατο.

Έτσι φαίνεται πως γίνεται θετική η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, να επανεκκινήσουν και άλλοι τομείς της επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει εκ νέου σήμερα εξετάζει την εξειδίκευση του οδικού χάρτη με τη σταδιακή άρση των περιορισμών που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον Πρωθυπουργό.

Στο τραπέζι η ασφαλής επιστροφή στην κανονικότητα

Έχοντας την επιδημιολογική εικόνα της τελευταίας εβδομάδας, οι λοιμωξιολόγοι έχουν θέσει επί τάπητος τις εκκρεμότητες για την ασφαλή επιστροφή στην καθημερινότητα. Παράλληλα, στο τραπέζι έχει τεθεί και το ζήτημα του πώς ακριβώς θα λειτουργήσει η εστίαση από τις 3 Μαΐου και με ποια πρωτόκολλα ασφαλείας ενόψει των πασχαλινών αγορών, αλλά και μέχρι πότε θα ισχύσουν τα μηνύματα στο 13033 για τις μετακινήσεις και στο 13032 για τη μετάβαση σε καταστήματα.

Ειδικά για την εστίαση, που θα επεναλειτουργήσει μόνο σε ανοικτούς χώρους, εκτός από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα, θα γίνεται υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα.

Τα δεδομένα δείχνουν πως εξακολουθούν να καταγράφονται σημάδια σταθεροποίησης της επιδημίας, με θετικό νέο και τη μείωση του δείκτη θετικότητας κάτω από το πέντε, εντούτοις οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να τονίσουν τόσο την συνεχιζόμενη πίεση στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, όσο και το μεγάλο κίνδυνο αύξησης της διασποράς από τα κορονοπάρτι.

Οι ειδικοί αναμένεται να επισημάνουν επίσης πως θα χρειαστεί αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα και κατά τις συγκεντρώσεις για το πασχαλινό τραπέζι, σημειώνοντας σύμφωνα με τις πληροφορίες πως βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμου πριν την επανεκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων. Υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα, η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika