Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Φτιάξτε λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια με βρώμη και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά (12-14 μπιφτέκια)
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
- 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1/2 κομμάτι λευκό κατσικίσιο τυρί
- 1 κ. σ. Ρίγανη
- 2 κ. σ. Μαϊντανό
- 2 κ. σ. Γιαούρτι 0% χωρίς λακτόζη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Αυγό
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι βρώμης περίπου
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζω το κιμά και το ελαιόλαδο.
- Στο multi χτυπάω το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το τυρί και τα προσθέτω στο κιμά.
- Προσθέτω ρίγανη, μαϊντανό, αυγό και γιαούρτι.
- Στο τέλος αλάτι, πιπέρι και βρώμη.
- Φοράω γάντια, ανακατεύω καλά και πλάθω μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους (δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια).
- Στο ταψί του φούρνου στρώνω λαδόκολλα και τα ψήνω στους 190 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα από τις 2 πλευρές.
Πηγή: cookpad.com