Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Εμβολιασμός: Καλά νέα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα τον Απρίλιο για τους 50-59 ετών και για τις ευπαθείς ομάδες (Β’)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο έως τώρα προγραμματισμός για τους εμβολιασμούς- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες (Β’) και για τους 50-59 ετών

Την Παρασκευή 16 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων, γνωστών και ως κατηγορία Β (αφορά καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, παθήσεις του αναπνευστικού, σκλήρυνση κατά πλάκας, κλπ.)

Οι ευπαθείς της ομάδας Β που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 θα εμβολιαστούν με Pfizer και Moderna, ενώ οι ανήκοντες στην ηλικιακή ομάδα 31-59 θα εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια. Εκτιμάται ότι μέσα στον Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ανθρώπων που ανήκουν στην ομάδα Β, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 900.000.

Την Τετάρτη στις 21 του μήνα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, τους εκπαιδευτικούς και για ομάδες κρίσιμες για τη λειτουργία του κράτους.

Την Παρασκευή στις 23 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Συνολικά τον Απρίλιο η χώρα θα παραλάβει 1.620.000 εμβόλια, τον Μάιο 2.400.000, τον Ιούνιο 3.110.000, δηλαδή έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν παραληφθεί συνολικά 7.130.000 εμβόλια.

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika