Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Θα σας τρέχουν τα σάλια
Επιθυμείτε να κάνετε μία αλμυρή συνταγή για να σας συντροφεύει γευστικά στις δύσκολες ημέρες τις καραντίνας; Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να αγχώνεστε.
Το μόνο που οφείλετε να κάνετε για να το πετύχετε, είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή.
Υλικά συνταγής
- Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι από γιαούρτι καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 αυγά
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Τυρί (σ.σ. κατά προτίμηση να είναι φέτα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω, το αλεύρι και ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
- Επιπλέον, βάζω ένα κεσεδάκι από το γιαούρτι που χρησιμοποιήσαμε καλαμποκέλαιο και ένα φακελάκι μαγιά.
- Επίσης, δεν ξεχνώ να βάλω 2 αυγά, λίγο ζάχαρη και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μας.
- Ζυμώνουμε καλά, το μείγμα μας, με τα χέρια.
- Στο τέλος από τη συγκεκριμένη διαδικασία ρίχνουμε τη φέτα (σ.σ. μπορείτε να ρίξετε όση εσείς θέλετε).
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα ταψί μας.
- Φυσικά έχουμε προνοήσει να τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί μας, τη λαδόκολλά μας.
- Επιπλέον, έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στις 200 βαθμούς Κελσίου.
- Στη συνέχεια βάζουμε τα τυροπιτάκια μας, με το ταψί και τη λαδόκολλα στο φούρνο.
- Αφήνουμε, τα τυροπιτάκια μας να ψηθούν στο φούρνο. Για να ψηθούν σωστά, τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να ψηθούν στους 180 έως 200 βαθμούς Κελσίου.