Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με λίγα υλικά – Το τυρί που κάνει τη διαφορά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Ψάχνετε για κάποια συνταγή, που θα αποτελέσει τέλειο ορεκτικό στο σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο; Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με λίγα μόλις υλικά και τέσσερα τυριά, ένα εκ των οποίων κάνει τη διαφορά, ήτοι το μανούρι που δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Υλικά

  • 150 γρ. φέτα
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. µανούρι
  • 4 αυγά
  • 5-6 φύλλα δυόσµο, ψιλοκοµµένο
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα µεγάλο µπολ τρίβουµε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το µανούρι, προσθέτουµε τα δύο αυγά, τον δυόσµο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε µε ένα πιρούνι.
  • Αλείφουµε ένα ταψί µε ελαιόλαδο και στρώνουµε τα φύλλα ένα-ένα λαδώνοντάς τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.
  • Απλώνουµε τη γέµιση οµοιόµορφα και φέρνουµε προς τα µέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
  • Καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα µε ελαιόλαδο και κλείνουµε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα µέσα ώστε να δηµιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
  • Χτυπάµε το γάλα µε τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνουµε την πίτα.
  • Αφήνουµε για 10΄ να απορροφηθεί το µείγµα και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170oC-180oC για περίπου 40΄ µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 τροφές για να ενισχύσετε την εγκεφαλική σας δύναμη

Γιώργος Newsitamea

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika