Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Ψάχνετε για κάποια συνταγή, που θα αποτελέσει τέλειο ορεκτικό στο σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο; Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με λίγα μόλις υλικά και τέσσερα τυριά, ένα εκ των οποίων κάνει τη διαφορά, ήτοι το μανούρι που δεν χρησιμοποιείται συχνά.
Υλικά
- 150 γρ. φέτα
- 500 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. γραβιέρα
- 150 γρ. µανούρι
- 4 αυγά
- 5-6 φύλλα δυόσµο, ψιλοκοµµένο
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
- 150 ml γάλα φρέσκο
- 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, λευκό πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
- Σε ένα µεγάλο µπολ τρίβουµε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το µανούρι, προσθέτουµε τα δύο αυγά, τον δυόσµο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε µε ένα πιρούνι.
- Αλείφουµε ένα ταψί µε ελαιόλαδο και στρώνουµε τα φύλλα ένα-ένα λαδώνοντάς τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.
- Απλώνουµε τη γέµιση οµοιόµορφα και φέρνουµε προς τα µέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
- Καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα µε ελαιόλαδο και κλείνουµε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα µέσα ώστε να δηµιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
- Χτυπάµε το γάλα µε τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνουµε την πίτα.
- Αφήνουµε για 10΄ να απορροφηθεί το µείγµα και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170oC-180oC για περίπου 40΄ µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.