Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Νηστίσιμο κριθαράκι με μανιτάρια και καρότα: Το πιο εύκολο, νόστιμο και χορταστικό φαγητό της Σαρακοστής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το κριθαράκι με μανιτάρια, καρότα και παξιμάδια είναι μία γρήγορη, εύκολη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για όσους νηστεύουν την περίοδο της Σαρακοστής.

Πρόκειται για ένα χορταστικό πιάτο, το οποίο σερβίρεται ζεστό και περιέχει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό.

Υλικά που θα χρειαστείτε για το κριθαράκι

½ κιλό κριθαράκι χοντρό

¾ κούπας ελαιόλαδο

2 καρότα κομμένα σε κυβάκια

7-8 μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 κούπα ντομάτα κονκασέ

1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε

8 κούπες ζωμός λαχανικών

6 παξιμάδια κρητικά (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Νηστίσιμο κριθαράκι

Πως θα μαγειρέψετε το κριθαράκι

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το κριθαράκι να γυαλίσει. Βάζετε το καρότο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το ζωμό λαχανικών και το αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Κατά διαστήματα ανακατεύετε.

Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κριθαράκι να φουσκώσει με την κατσαρόλα καπακωμένη.

Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε από ένα κρητικό παξιμάδι, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Νηστίσιμο κριθαράκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 τροφές για να ενισχύσετε την εγκεφαλική σας δύναμη

Γιώργος Newsitamea

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika