Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Δείτε πώς θα στεκόμαστε στα ασανσέρ μόλις τελειώσει το αυστηρό lockdown-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν οι περισσότεροι σχετικά με την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα είναι: “Τι θα κάνουμε με τους ανελκυστήρες; Ως πότε θα μπαίνουμε μέσα ένας-ένας; Αυτό δεν βολεύει καθόλου τα μεγάλα κτήρια και τα γραφεία”.

[ Κορονοϊός ] Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θέλουν να μάθουν αν μπορούν πραγματικά να είναι ασφαλείς μέσα στα ασανσέρ και οι ιδιοκτήτες κτιρίων θέλουν να γνωρίζουν αν η χωρητικότητα στους ανελκυστήρες θα είναι πάνω από ένα άτομα κάθε φορά.

Ευτυχώς, η απάντηση και στα δύο είναι, «Ναι».

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι ένα ασανσέρ είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τη διαχείριση του κινδύνου μετάδοσης του ιού (μικρός χώρος, συνωστισμός, ανεπαρκής αερισμός) πρέπει να θυμόμαστε ότι η συνολική έκθεση και ο κίνδυνος είναι συνάρτηση τριών πραγμάτων: ένταση, συχνότητα και διάρκεια.

Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές των κτηρίων

Οι ιδιοκτήτες κτιρίων πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους. Αυτό περιλαμβάνει τον υπολογισμό του χρόνου που θα χρειαστεί για να ανέβουν όλοι ανελκυστήρες με βάση τον αριθμό των ατόμων στο κτήριο. Στη συνέχεια, να δημιουργήσουν τις κατάλληλες περιοχές αναμονής στο λόμπι, όπου οι άνθρωποι μπορούν να περιμένουν στη σειρά με τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο. Θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για κλιμακωτές ώρες άφιξης και αναχώρησης σε εμπορικά κτήρια και γραφεία, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε ώρες αιχμής. Τέλος, ο εξαερισμός που παρέχεται στην καμπίνα του ανελκυστήρα πρέπει να λειτουργεί με την υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα.

Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουμε εμείς όταν μπαίνουμε σε ασανσέρ

Δεν είναι μόνο ο διαχειριστής του κτηρίου  που πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Όλοι μας πρέπει να εξασκηθούμε σε τρόπους ορθής συμπεριφοράς στο ασανσέρ. Υπάρχουν εννιά πράγματα που πρέπει να κάνουμε:

  1. Φοράμε μάσκα.
  2. Στεκόμαστε μέσα στο ασανσέρ πιάνοντας τις 4 γωνίες για να μεγιστοποιήσουμε την απόσταση. (Για πάνω από 4 άτομα δείτε το γραφικό στο τέλος)
  3. Έχουμε όλοι πρόσωπο προς τα εμπρός.
  4. Δεν πατάει ο καθένας το κουμπί του ορόφου που θέλει.
  5. Αυτός που είναι κοντά στα κουμπιά επιλογής ορόφου, επιλέγει κάθε όροφο που ο κάθε επιβάτης θα του πει. Τα κουμπιά τα πατάει με σφιχτή γροθιά.
  6. Δεν μιλάμε μέσα στο ασανσέρ.
  7. Προσπαθούμε να μην φτερνιστούμε, ούτε να βήξουμε.
  8. Εάν δεν μπορούμε να κρατηθούμε, γυρίζουμε προς το τοιχίο της καμπίνας και βήχουμε/φτερνιζόμαστε στον αγώνα μας και χωρίς να βγάλουμε την μάσκα, φυσικά.
  9. Όταν η πόρτα ανοίγει σε κάποιον όροφο, όσοι στέκονται στο μέσο του ασανσέρ κινούνται προς τα πλάγια και εκείνοι που είναι στην πόρτα βγαίνουν έξω για να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι για έξοδο.

Πώς στεκόμαστε στο ασανσέρ, ανάλογα με το πόσα άτομα είναι σε αυτό

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika