Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου δείχνει ότι κάποιος είναι νάρκισσος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει τη λέξη «νάρκισσος» για να περιγράψουμε έναν άνθρωπο. Είτε είναι πρώην σύντροφος, είτε μέλος της οικογένειάς μας, είτε συνάδελφος ή φίλος, ανήκει στο περιβάλλον μας και το κάνει τοξικό.

Τι θα σκεφτόσασταν όμως εάν μπορούσατε να αναγνωρίσετε έναν νάρκισσο με ένα μόνο χαρακτηριστικό στο πρόσωπο τους; Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο Χάβαρντ μας δίνει την απάντηση. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τα συμπεράσματα.

Οι ερευνητές τράβηξαν φωτογραφίες τα πορτραίτα των συμμετεχόντων και τους έβαλαν να συμπληρώσουν την Απογραφή Ναρκισιστικής Προσωπικότητας (που είναι ένα τυποποιημένο test).

Μετά, ένα δεύτερο group συμμετεχόντων έκριναν τις φωτογραφίες για να αποφασίσουν ποιος έμοιαζε πιο αυτάρεσκος με βάση μόνο την εξωτερική εμφάνιση. Οι ερευνητές έδειξαν στο ίδιο group μεμονωμένα σημεία των προσώπων, έτσι ώστε να καταλάβουν ποιοι άλλοι παράγοντες κάνουν τους ανθρώπους να μοιάζουν αυτάρεσκοι στους άλλους.

“Ανακαλύψαμε πως οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κρίνουν τον ναρκισσισμό των άλλων μόνο από το πάνω μέρος του προσώπου τους -συγκεκριμένα, από τα φρύδια και μόνο,” δήλωσε στο Allure η Mirand Giacomin, βασική ερευνήτρια της μελέτης. Οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα πως η τα φρύδια έχουν άμεσα συσχετισμένη με το επίπεδο ναρκισσισμού του καθενός. Και πιο συγκεκριμένα όσο πιο έντονα και μεγάλα είναι τα φρύδια κάποιου ( με την προϋπόθεση ότι δεν τα βγάζει) τόσο πιο νάρκισσος είναι.

“Τα χοντρά φρύδια είναι στη μόδα τώρα,” είπε η Giacomin. “Η προτίμηση κάποιου για χοντρά φρύδια θα μπορούσε να έχει σχέση με την επιθυμία του να είναι ελκυστικός και αρεστός”.

Ποια άλλα σημάδια στη συμπεριφορά κάποιους, μας δείχνουν

Θεωρεί ότι είναι υπερβολικά σημαντικός

Οι νάρκισσοι θέλουν να δείχνουν διαρκώς πόσο ανώτεροι είναι, ανεξάρτητα από τα επιτεύγματά τους. Υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και συχνά εκπλήσσονται όταν δεν παίρνουν τα εύσημα που θεωρούν ότι αξίζουν.

Θεωρεί ότι είναι μοναδικός

Όλοι πρέπει να πιστεύουμε ότι είμαστε μοναδικοί και καλό είναι να μη συγκρινόμαστε με τους άλλους. Οι  νάρκισσοι, όμως, έχουν στο μυαλό τους ότι είναι τόσο ξεχωριστοί που οι γύρω τους αδυνατούν να τους καταλάβουν.

Ζηλεύει αλλά θεωρεί ότι οι άλλοι ζηλεύουν εκείνον

Η διαρκής σύγκριση με τους άλλους και η απαίτηση να αποκτήσουν όσα οι ίδιοι δε διαθέτουν, είναι χαρακτηριστικό της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς.

Εκμεταλλεύεται τους άλλους

Επειδή ακριβώς θεωρούν ότι είναι πιο σημαντικοί από εμάς, οι νάρκισσοι συχνά μας εκμεταλλεύονται και θέλουν να κάνουμε πράγματα προς όφελός τους. Ας θυμηθούμε όλους εκείνους τους φίλους που ποτέ δεν είχαν χρόνο για εμάς, εκτός κι αν μπορούσαμε είτε να τους κεράσουμε είτε να τους δώσουμε κάτι που ήθελαν.

 

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους

Efi Nika

Οφείλουμε να μεγαλώσουμε αγόρια που θα σέβονται και θα εκτιμούν τις γυναίκες

Efi Nika

Αυτό είναι το κοινό που έχουν όλα τα ευτυχισμένα παιδιά

Efi Nika