Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τραγωδία στη Ρόδο: Βίντεο ντοκουμέντο από τον θάνατο των δύο ανήλικων αδερφών με αλεξίπτωτο θαλάσσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα δύο αδέρφια που έχασαν τη ζωή τους στη Ρόδο ήταν 13 και 15 ετών – Χαροπαλεύει ο αδερφός τους.

Ασύλληπτη η οικογενειακή τραγωδία στη Ρόδο όπου δύο αδέρφια, 13 και 15 ετών σκοτώθηκαν ενώ έκαναν αλεξίπτωτο θαλάσσης, ενώ το τρίτο χαροπαλεύει.

Το Mega και το “Live News” μετέδωσε βίντεο στο οποίο φαίνεται το αλεξίπτωτο με τα τρία παιδιά να παρασύρεται προς τα βράχια. Το σκοινί που τους τραβούσε από το σκάφος έχει σπάσει από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα τα τρία αδέλφια να είναι στον αέρα, αβοήθητα στο έλεος της κακοκαιρίας και λίγη ώρα αργότερα να χάνονται απ’ τον ορίζοντα.

Τα παιδιά έκαναν διακοπές με την οικογένειά τους στη Ρόδο και θέλησαν να δοκιμάσουν τη βόλτα με το αλεξίπτωτο στη θάλασσα.

“Τραγωδία, τραγωδία, τελείως. Με το σκάφος το βλέπαμε αυτό που κάνει το αλεξίπτωτο, από κάποια στιγμή χάθηκε. Ήταν ήρεμη η θάλασσα αλλά κάποια στιγμή παίρνει ένα μπουρίνι, πολύ δυνατό. Κόπηκε το σκοινί και φύγαν τα παιδιά. Είχαν έρθει ασθενοφόρα, βγάλαν το ένα παιδί νεκρό” δήλωσε στο “Μεγάλο Κανάλι” αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγα λεπτά μετά, το αλεξίπτωτο εντοπίζεται στα βράχια, στους Πεύκους της Λίνδου, από το σκάφος το οποίο αρχικά το τραβούσε και σκάφη του λιμενικού που ειδοποιήθηκαν αμέσως και έσπευσαν στην περιοχή για τον εντοπισμό των παιδιών.

“Είδαμε ένα αερόστατο. Εκεί όπως προχωρούσε, βλέπαμε να πηγαίνει πάνω – κάτω, πάνω – κάτω, λογικά πρέπει να έσπασε το σχοινί. Μετά το χάσαμε από την οπτική μας γωνία. Λογικά πρέπει να έπεσε και πήγε πίσω από τα βουνά. Μας είπε ένα παιδί από κάτω ότι έφυγε το σκάφος και εμείς νομίζαμε ότι τους βρήκανε αλλά μετά από λίγο μας πήρανε τηλέφωνο ότι τους ψάχνουνε” σημείωσε άλλη μάρτυρας.

Τα δυσάρεστα νέα δεν άργησαν να μαθευτούν. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν ελάχιστα λεπτά μετά, περίπου στις 4 το μεσημέρι, τις σορούς των δύο παιδιών και τον 15χρονο αδελφό τους, σοβαρά τραυματισμένο, αφότου είχαν πέσει πάνω στα βράχια.

Στην παραλία περίμεναν πυροσβέστες και πλήρωμα του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το αγόρι και το μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι διασώστες, ανέλαβαν το θλιβερό καθήκον της παραλαβής των νεκρών παιδιών.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των θαλάσσιων μέσων αναψυχής

Συνελήφθη από τις Αρχές ο 51χρονος εκμισθωτής θαλάσσιων μέσων αναψυχής για την τραγωδία στη Ρόδο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανήλικων παιδιών και το σοβαρό τραυματισμό ενός τρίτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ο 51χρονος εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής και του σκάφους από όπου κόπηκε το σκοινί του αλεξίπτωτου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο παιδιά, συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο 51χρονος ήταν και ο οδηγός του σκάφους.

Ο 51χρονος αφού απολογήθηκε αφέθηκε αργότερα ελεύθερος με εντολή της Εισαγγελέως Ρόδου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που θα ρίξει φως κάτω από ποιες συνθήκες βρήκαν τραγικό θάνατο τα δύο ανήλικα παιδιά.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika