Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: Βόμβα Μαγιορκίνη – Ίσως και 20.000 τα ενεργά κρούσματα, δύσκολη εκτίμηση-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν εκτιμάμε ότι είναι πάνω από 20.000 αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, χωρίς να αποκλείεται να κάνουμε κάποιο λάθος, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Με τα σημερινά ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να σπάνε για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα το φράγμα των 500 περιστατικών, μία εκτίμηση που έρχεται να φανερώσει τη διασπορά του ιού στον πληθυσμό αλλά και την αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των μέτρων, έκανε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατά την ενημέρωση για την πανδημία και όταν του ζητήθηκε να εκτιμήσει τα ενεργά κρούσματα και αν υπάρχει ένα ποσοστό διασποράς του ιού, ο καθηγητής είπε: “Με βάση το ποσοστό θετικότητας που βλέπουμε σε διαφορετικές περιοχές, δεν είναι εύκολο να κάνουμε μία άμεση εκτίμηση. Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση από πληθυσμό σε πληθυσμό. Οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε εκτίμηση κρουσμάτων όχι μόνο εδώ, αλλά και παντού. Δεν εκτιμάμε ότι είναι πάνω από 20.000 αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, χωρίς να αποκλείεται να κάνουμε κάποιο λάθος. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην εκτίμηση σε παγκόσμια κλίμακα”.

Ήπιες αυξητικές τάσεις των διαγνώσεων στην Ελλάδα

Η επιδημία εξακολουθεί να έχει ως κέντρο βάρους την περιφέρεια Αττικής -σήμερα είχαμε 227 κρούσματα- με κάποια σημάδια σταθεροποίσης, ενώ σε άλλες περιοχές φαίνεται να υπάρχουν αυξητικές τάσεις, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

“Ήπιες αυξητικές τάσεις έχει ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην Ελλάδα με τον αριθμό να ξεπερνάει τα 400 ανά ημέρα κρούσματα -σήμερα καταγράφηκαν για πρώτη φορά 508 διαγνώσεις”. Όπως είπε ο καθηγητής η τάση σταθεροποίησης της επιδημίας που παρατηρήθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αττική φαίνεται να είναι ευαίσθητη.

Ο κυλιόμενος ανά εβδομάδα συνολικός αριθμός διαγνώσεων παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση στο δεύτερο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου περίπου 80%, ενώ την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου παρουσιάζει αυξομειώσεις μεταξύ 1.200 και 1.300 διαγνώσεων ανά εβδομάδα. “Αυτή η φαινομενική σταθεροποίηση είναι ευαίσθητη και μπορεί να αλλάξει από την μία στιγμή στην άλλη”.

Με την πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να γύρει την ζυγαριά προς την επιδημική αύξηση.

Άνοδος της επιδημίας σε άλλες περιφερειακές ενότητες

Εντός των τελευταίων ημερών είχαμε άνοδο της επιδημίας σε άλλες περιφερειακές ενότητες, όπως τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Θεσσαλονίκη. Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός όσων χρειάζονται μηχανική υποστήριξη ενώ αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγει, αγγίζοντας ο κυλιόμενος επταήμερος μέσος όρος θανόντων τους 7 ανά ημέρα.

Νέα επιταχυνόμενη φάση σε παγκόσμια κλίμακα

Η πανδημία του covid-19 σε παγκόσμια κλίμακα έχει ξεκινήσει μια νέα επιταχυνόμενη φάση σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε καθημερινές διαγνώσεις προσεγγίζοντας τις 400.000 ανά ημέρα και το σύνολο των διαγνώσεων από την αρχή της πανδημία φαίνεται να προσεγγίζει τα 40 εκατ., εκ των οποίων τα 7,2 εκατ. αφορούν την Ευρώπη, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των ασθενών που καταλήγουν από την νόσο δεν έχει προς το παρόν παρουσιάσει ανάλογη αύξηση και κυμαίνεται σε περίπου 6.000 ανά ημέρα.

Στην Ευρώπη οι πέντε χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διαγνώσεων είναι η Ρωσία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Αυστηρά μέτρα περιορισμού έχουμε σε Τσεχία, Γαλλία το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika