Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κικίλιας: «Θα παρέμβουμε με τοπικά lockdown σε επίπεδο Δήμων στην Αττική αν χρειαστεί»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στο άνοιγμα των σχολείων και στα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς στην Αττική, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του OPEΝ, ότι για την αντιμετώπιση της διασποράς στην Αττική, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προσανατολίζεται να ληφθούν μέτρα με τοπικά lockdown σε επίπεδο Δήμων.

“Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Κικίλιας: “Στην Ευρώπη υπάρχουν προβλήματα με το άνοιγμα των σχολείων”

Ο κ. Κικίλιας ευχήθηκε μέσω τηλεοράσεως “καλή επιτυχία” στα παιδιά για τη σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα, επισημαίνοντας ότι “η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική διαδικασία στη ζωή των παιδιών μας, αλλά ακόμη σημαντικότερη είναι η Δημόσια Υγεία”.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε άλλες χώρες που προηγήθηκαν στο άνοιγμα των σχολείων, υπήρξαν προβλήματα. Στην Ελλάδα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει δώσει σαφείς οδηγίες, συμπλήρωσε.

“Παρακολουθώντας και όλες τις άλλες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία τους, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, υπάρχουν προβλήματα. Ανοίγουν σχολεία, κλείνουν σχολεία, γίνεται αναθεώρηση καθημερινά των υγειονομικών κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα. Θα είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει task force η οποία έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό. Ο ΕΟΔΥ είναι εδώ, οι επιστήμονές μας είναι εδώ, με πολλή αγάπη για τα παιδιά μας”.

Για την περίπτωση που έχουμε κρούσμα σε σχολείο, είτε μαθητή, είτε εκπαιδευτικού, ο υπεύθυνος για τον κορονοϊό από το σχολικό συγκρότημα, θα έρχεται σε επαφή με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης και αμέσως θα ενημερώνεται η task force για να πράξει τα δέοντα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. “Θα πάμε βήμα – βήμα”, δήλωσε.

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika