Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Γιαμαρέλλου για κορονοϊό: Κάποιο από τα εμβόλια θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα και το εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει, να γίνει από όλους

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τις πιθανότητες να είναι σύντομα διαθέσιμο μίλησε στο Mega η καθηγήτρια Παρολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια παθολογίας, ανέφερε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι καθώς η φάση ΙΙ των δοκιμών δεν είχε σοβαρές παρενέργειες.

“Όταν περίπου 600 άνθρωποι πήραν το εμβόλιο, το μόνο που παρουσίασαν μερικοί, και ήταν αναμενόμενο, ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης”.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι η φάση ΙΙΙ του εμβολίου αποσκοπεί σε δύο πράγματα, αρχικά να διαπιστωθεί “σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων ότι είναι ασφαλές”, αλλά συγχρόνως “ότι είναι αποτελεσματικό έναντι του κορονοϊού”.

Η καθηγήτρια παθολογίας σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν η παρενέργεια του εμβολίου παρουσιάστηκε σε άτομα “που ήταν στην ομάδα control ή ήταν σε αυτούς που πήραν εμβόλιο. Θα πρέπει να ελεγχθεί αυτό το άτομο αν υπήρχε κάποια υποκείμενη νευρολογική νόσος”.

Αναφερόμενη σε λοιπά εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών, η κ. Γιαμαρέλλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάποιο από αυτά θα είναι έτοιμο πριν τις γιορτές.

Όσον αφορά τους αρνητές της χρήσης μάσκας αλλά και της πανδημίας στο σύνολό της, η καθηγήτρια παθολογίας τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα και το εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει, θα πρέπει να γίνει από όλους.

 

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika