Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αττική – Διπλασιάστηκαν από χθες τα κρούσματα-Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυξημένα ξανά τα κρούσματα στην Αττική, μόλις 1 στην Περιφέρεια Ξάνθης

Τριάντα τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης, εκ των οποίων τα 15 είναι εισαγόμενα.

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται ξανά στην Αττική, με 11 νέα περιστατικά να εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Σχεδόν διπλασιάστηκαν, καθώς χθες καταγράφηκαν έξι, προκαλώντας ανησυχία για τη διασπορά του ιού. Από εκεί και πέρα, 4 είναι τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, μόλις 1 στην Ξάνθη.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής:

-10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

-5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-11 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Οι νεκροί είναι 201, αφού καταγράφηκε ένας επιπλέον θάνατος το τελευταίο 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 8.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 33 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4110, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

1144 (27.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2072 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 125 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός – Σύψας: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Τέλος Ιουλίου τα κρίσιμα αποτελέσματα

Για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Open ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Ο κ. Σύψας έκανε λόγο για το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού το οποίο “πρέπει να φύγει χωρίς ατύχημα”. Παράλληλα, τόνισε ότι η Πολιτεία σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους έχουν έτοιμο σχέδιο για το φθινόπωρο που περιλαμβάνει αρχικά άμεσο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών.

“Υπάρχει ένας εφησυχασμός. Τα νούμερα που έχουμε λένε ότι είναι λάθος αυτό. Ο ιός είναι ανάμεσά μας. Συνεχίζουμε να έχουμε διασπορά στα αστικά κέντρα. Αυτή είναι η μεγάλη ανησυχία μας, αφού φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί τα νούμερα. Και λόγω των τουριστών και λόγω των ανοιχτών μπαρ. Τα κρίσιμα αποτελέσματα θα τα δούμε τέλος Ιουλίου. Στα αστικά κέντρα πρέπει να τηρούμε οπωσδήποτε τις αποστάσεις αρχικά και ακολουθεί η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών. Δεν θέλουμε στα αστικά κέντρα να αλλάξουν τα δεδομένα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

“Ελέγχεται η κατάσταση στα βόρεια σύνορά μας. Είμαι ανήσυχος γιατί γίνεται καλή δουλειά με τον τουρισμό, όμως στα αστικά κέντρα με ανησυχούν τα δεδομένα. Ο μεγάλος στόχος είναι βγάλουμε το καλοκαίρι χωρίς ατύχημα, χωρίς έξαρση. Δεν είναι ανάγκη η πολιτεία να λάβει άλλα μέτρα. Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός συναγερμού”, δήλωσε στη συνέχεια ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Τέλος, όσον αφορά στο φθινόπωρο, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι “υπάρχει έτοιμο το σχέδιο του φθινοπώρου. Η ισχυρή σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν για τη γρίπη οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί. Το θέμα είναι να υπάρχει επάρκεια”.

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αττική - Διπλασιάστηκαν από χθες τα κρούσματασυψας

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika