Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κορωνοϊός Διατροφή: Τι να προσέχετε στον χειρισμό και το μαγείρεμα τροφών για να είστε ασφαλείς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του κορονοϊού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων.

Ωστόσο το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ σας συστήνει τα παρακάτω ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων όπως:

  • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού
  • Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού
  • Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού
  • Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού
  • Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα
  • Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του
  • Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,
    πουλερικά, θαλασσινά)
  • Δεν καταναλώνουμε άρρωστα ζώα ή ζώα που έχουν πεθάνει από κάποια ασθένεια

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr  , eody.gov.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πολύ κόπο: Χάσε 7 κιλά σε έναν μήνα με τη δίαιτα του γιαουρτιού

Efi Nika

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο

Efi Nika