Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να πλένετε πριν το μαγείρεμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Από την παιδική ηλικία μαθαίνουμε ότι πρέπει να πλένουμε οτιδήποτε πρόκειται να φάμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Λίγοι γνωρίζουν ωστόσο, ότι σε κάποιες περιπτώσεις η συνήθεια αυτή είναι επιβλαβής.

Το πλύσιμο συγκεκριμένων τροφών προκαλεί διασπορά επικίνδυνων βακτηρίων που μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να πλένετε τα συσκευασμένα αυγά, καθώς έχουν ήδη πλυθεί πριν διατεθούν στο εμπόριο και έχουν ενισχυθεί με ειδικές ουσίες που τα προστατεύουν από βακτηριακές μολύνσεις.

Όταν πλένετε το κοτόπουλο ή το κρέας, το νερό βοηθά την εξάπλωση των βακτηρίων στα χέρια και τον νεροχύτη.

Δείτε αναλυτικά ποιες τροφές δεν πρέπει να πλένετε προκειμένου να προστατεύσετε την υγεία σας:

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  brightside.me

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό

Efi Nika

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά έντερα και εντόσθια – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

Efi Nika