Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Βουρβουρού: Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι με τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας..-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας, στο μεσαίο «πόδι» της Χαλκιδικής, βρίσκεται ένα παραθαλάσσιο χωριό γνωστό για τις φυσικές του ομορφιές.

Η πανέμορφη Βουρβουρού έχει θέα προς την χερσόνησο του Άθω απέναντι, πλούσια βλάστηση που φτάνει ως τις υπέροχες ακτές της, και εννιά μικρά νησάκια γύρω από τους κρυμμένους της όρμους που κάποτε αποτελούσαν λημέρια πειρατών.

Όλες οι παραλίες της περιοχής είναι μοναδικές, με αμμώδεις ακτές και ήρεμα νερά.

Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η παραλία Καρύδι με πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το κύμα, η παραλία Λιβάρι, και η παραλία της Μπάρας.

Γαλαζοπράσινα νερά, καθαρές αμμουδιές, πράσινο τοπίο και γραφικά σπίτια συνθέτουν μια εικόνα απαράμιλλης ομορφιάς.

Οι πευκόφυτες εκτάσεις και τα μικρά νησάκια είναι αυτά που δίνουν αυτή τη γραφική εικόνα στη Βουρβουρού και την κάνουν αγαπημένο προορισμό για όσους μένουν κοντά αλλά και πιο μακριά.

Στη Βουρβουρού υπάρχει και ο οικισμός των ψαράδων, παλιά ψαράδικα σπίτια που ακόμη και σήμερα φιλοξενούν τους ψαράδες της περιοχής και που ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί φρέσκα ψάρια.

Όσοι πάλι τρέφετε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο βουνό μπορείτε να περπατήσετε τα μονοπάτια του επιβλητικού Ίταμου για να απολαύσετε από την κορυφή του τον μαγευτικό κόλπο της Βουρβουρού και ίσως αν σταθείτε τυχεροί να αντικρίσετε κάποιο ξένοιαστο ζαρκάδι ή να διακρίνετε τα ηλιόλουστα κεραμιδόσπιτα του Αγ.Νικολάου.

Ένας επίγειος παράδεισος μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε στο βίντεο τα νερά της Βουρβουρούς από ψηλά. Ένα τοπίο που μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής..

ΠΗΓΗ: www.dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika