Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED

AMEA news: Νέα λεωφορεία για τα άτομα με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νέα λεωφορεία για τα άτομα με αναπηρία

Την απόφαση χρηματοδότησης με πόρους του Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 τεσσάρων κέντρων στήριξης Ατόμων με Αναπηρία για την αγορά λεωφορείων με σκοπό την ασφαλή μεταφορά των ωφελουμένων τους υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 640.000 περίπου ευρώ για την αγορά 6 νέων λεωφορείων, με τα οποία θα μεταφέρονται περισσότερα από 250 παιδιά από και προς τις δομές τους.

Η προμήθεια των οχημάτων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά τους φορείς: Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων απροσαρμόστων ατόμων – Κέντρο ειδικών παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή», Σύλλογος «Δικαίωμα στη Ζωή», Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αυτιστικά στοιχεία και Νοητική Στέρηση «Η Μεγαλόχαρη».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς, όπως δήλωσε «μσα από αυτή τη συνεργασία, ακούγοντας τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Κρήτη για τις μετακινήσεις των παιδιών, διασφαλίσαμε αυτούς τους πόρους και εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών θα έχουμε τα 6 νέα λεωφορεία για να μετακινούνται τα παιδιά». Πρόσθεσε τέλος: «Με τους Ευρωπαϊκούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ και τους Εθνικούς Πόρους σύντομα θα ανακοινώσουμε την οικονομική επέκταση του προγράμματος για τρία χρόνια για όλες τις δομές ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea