Newsitamea.gr
AMEA news

Στο «σφυρί» το αναπηρικό αμαξίδιο του Στίβεν Χόκινγκ. Η αξία της διατριβής εκτιμάται ..

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στο «σφυρί» το αναπηρικό αμαξίδιο του Στίβεν Χόκινγκ

Θα βγει στο σφυρί μαζί με χειρόγραφα των Νεύτωνα, Δαρβίνου και Αϊνστάιν

Σε δημοπρασία τίθενται πολλά αντικείμενα που ανήκαν στον Στίβεν Χόκινγκ, από το αναπηρικό του αμαξίδιο, μέχρι ένα αντίγραφο της διδακτορικής διατριβής του.

Στη δημοπρασία θα πουληθούν 22 αντικείμενα του Χόκινγκ, μεταξύ των οποίων ένα από τα πέντε γνωστά αντίτυπα της διδακτορικής διατριβής «Ιδιότητες των διαστελλόμενων συμπάντων» που έγραψε όταν ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής. Η αξία της διατριβής εκτιμάται στα 130.000 – 200.000 ευρώ.

Θα διατεθούν επίσης προς πώληση ένα αντίτυπο του «Χρονικού του χρόνου», το οποίο είχε υπογράψει ο Χόκινγκ με το δακτυλικό αποτύπωμά του, καθώς και διάφορα βραβεία και μετάλλια που του είχαν απονεμηθεί.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί διαδικτυακά μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου, ενώ περιλαμβάνει επίσης χειρόγραφα του Νεύτωνα, του Δαρβίνου και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκιγνκ, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός για την έρευνά του για τις μαύρες τρύπες, έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, ενώ ήταν για χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρησιμοποιούσε υπολογιστή για να μιλάει.

www.star.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika