Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

“Πάσχω από καρκίνο και δίνω τη δική μου μάχη”!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

“Πάσχω από καρκίνο και δίνω τη δική μου μάχη”

Πάσχω από καρκίνο και δίνω τη δική μου μάχη, αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Παράλληλα, στέλνει το δικό του μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ ιδιαίτερα καυστικός ήταν για κάποιους Ιεράρχες που δεν κατονομάζει, οι οποίοι προετοιμάζονται με ανυπομονησία, όπως είπε, να αδειάσει ο αρχιεπισκοπικός θώκος.

Κατάθεση ψυχής από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη μάχη, που δίνει από τις αρχές του καλοκαιριού, με τον καρκίνο και στέλνει το δικό του μήνυμα προς την κυπριακή κοινωνία και ειδικότερα προς στους καρκινοπαθείς, αλλά και προς την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα ο Φιλελεύθερος, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, με γενναιότητα που προκαλεί αισθήματα συγκίνησης, ανέφερε ότι είχε δύο όγκους στο συκώτι και καρκίνο στο έντερο, μέρος του οποίου αφαιρέθηκε και ύστερα από τρεις εβδομάδες στις οποίες υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες, η περιοχή καθάρισε από όλα τα καρκινογόνα κύτταρα.

Με τις χημειοθεραπείες, εξήγησε, τα ογκίδια συρρικνώθηκαν και την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Λονδίνο για να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης τους, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν την ευχέρεια να μεταβούν στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο, επισήμανε πως είναι αναγκαίο το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

“Λέω στον Πρόεδρο ότι θυμάμαι την περίπτωση τη δική μου που πήγα δύο φορές στο εξωτερικό για να κάνω επέμβαση στη σπονδυλική μου στήλη, όπως πήγε και εκείνος στο εξωτερικό για να δει την υγεία του. Τι γίνεται όμως με τον φτωχό τον κόσμο; Όσοι έρχονται κοντά μας δεν τους κλείνουμε την πόρτα. Όλους τους βοηθούμε να βρουν την υγεία τους. Πολλές φορές πουλούν την περιουσία τους για να βρουν την υγεία τους. ʼρα πρέπει να γίνει το ΓΕΣΥ. Και πρέπει να καταβάλεις Πρόεδρε, μεγάλες προσπάθειες”,τονιζει.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε ακόμη πως από την ημέρα που έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο, άλλαξε η στάση του για ορισμένα πράγματα και έφερε ως παράδειγμα, την επίλυση των όποιων προβλημάτων στην εκκλησία της Κύπρου: “Είπα ότι δεν πρέπει να αφήνω εκκρεμότητες γιατί πλέον δεν ξέρω πότε φεύγω. Αν φύγω ξαφνικά δε θέλω να αφήσω κανένα πρόβλημα να υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, όπως βρήκα εγώ”.

Όσον αφορά τη διαδοχή του, δήλωσε πως δεν είναι δική του η θέση και ήταν ιδιαίτερα καυστικός προς κάποιους Ιεράρχες που δεν κατονόμασε και οι οποίοι όπως είπε προετοιμάζονται με ανυπομονησία να αδειάσει ο αρχιεπισκοπικός θώκος: “Δεν είναι δική μου η θέση. Αλλά όταν ακούς ότι κάποιοι προετοιμάζονται, θλίβομαι γιατί είναι μικροί και παραμένουν μικροί. Κι είναι κακό κάποιος να παραμένει μικρός. Μέσα στην Εκκλησία πρέπει να παραμένουν σε ένα επίπεδο. Αλλά δε με στενοχωρεί αυτό το θέμα. Λέω άστους”

Όχι μόνο δεν θα ήθελα να αποκρύψω το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά θέλω
να το μάθουν οι πάντες.

ΠΗΓΗ: www.ant1iwo.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika