Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Μαθητής στέλνει στα δικαστήρια γιατρό και φαρμακοβιομηχανία για αντιβιοτικό που του κατέστρεψε το συκώτι – Σώθηκε με μεταμόσχευση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

farma

Μαθητής στέλνει στα δικαστήρια γιατρό και φαρμακοβιομηχανία για αντιβιοτικό που του κατέστρεψε το συκώτι – Σώθηκε με μεταμόσχευση

Ισχυρίζεται ότι αντιβιοτικό που του χορήγησε ο γιατρός του κατέστρεψε το συκώτι
Στρέφεται και εναντίον του εισαγωγέα στην Κύπρο και κατά της ιταλικής φαρμακοβιομηχανίας
Ο μαθητής Λυκείου χρειάστηκε μεταμόσχευση για να σωθεί
Αγωγή εναντίον ιδιώτη γιατρού άσκησε οικογένεια 16χρονου μαθητή για χορήγηση συγκεκριμένου αντιβιοτικού φαρμάκου που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους κατέστρεψε το συκώτι του μαθητή.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το συγκεκριμένο αντιβιοτικό χορηγήθηκε στον τότε 16χρονο μαθητή της Β’ τάξης Λυκείου στο Αθλητικό τμήμα του Λανιτείου το Μάρτιο του 2010.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, με την κατάθεση μαρτύρων.

Η αγωγή στρέφεται εναντίον του ιδιώτη προσωπικού γιατρού του ενάγοντα, της εταιρείας που εισάγει το συγκεκριμένο αντιβιοτικό φάρμακο στην Κύπρο και της ιταλικής φαρμακευτικής βιομηχανίας που παρασκευάζει το φαρμακευτικό σκεύασμα.

Με την αγωγή ζητούνται αποζημιώσεις πέραν των 2 εκατ. ευρώ.

Ο νεαρός σύμφωνα τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο ο δικηγόρος της οικογενείας, Κώστας Μελάς παρουσίασε συμπτώματα κρυολογήματος και μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου αντιβιοτικού φαρμάκου από τον ιδιώτη παιδίατρο, προσωπικό του γιατρό και την θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε, το συκώτι του καταστράφηκε ολοκληρωτικά και η κατάσταση της υγείας του κατέστη κρίσιμη.

Για να σωθεί ο ενάγοντας, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Δικηγόρος, χρειάστηκε τελικά μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Φ” μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας Φρίξου Σαββίδη, ο νεαρός μεταφέρθηκε με ειδικό ασθενοφόρο-αεροπλάνο στην Αγγλία όπου τέθηκε σε καταστολή για να αντιμετωπιστεί η κατάστασή του. Τα όσα κατάλοιπα του άφησε αυτή η τραγική περιπέτεια είναι τεράστια και κινδυνεύει η ζωή του, αφού τυχόν μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη του μοσχεύματος και χρειάζεται συνεχώς προστασία και φροντίδα.

Ουσιαστικά άλλαξε εντελώς η ζωή του και τα διάφορα όνειρά του έσβησαν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του ενάγοντος. Κατά τη χθεσινή δικάσιμο κατέθεσε ο αδελφός του ενάγοντος καθώς και ο καθηγητής του στο Αθλητικό Λύκειο του Λανιτείου Λεμεσού όπου φοιτούσε.

Ο καθηγητής Σωματικής Αγωγής του ενάγοντος και παράλληλα προπονητής του αναφέρθηκε στις πολύ καλές επιδόσεις που είχε ως αθλητής στο άλμα εις ύψος και ότι τον προωθούσε για πρωταθλητισμό. Κατέθεσε για την κατάσταση της υγείας του ενάγοντα αναφέροντας ότι προηγουμένως ήταν ένας φυσιολογικός νέος, υγιής, με λαμπρό μέλλον στο άθλημα του ύψους, ενώ σήμερα δεν έχει προσωπική ζωή, δεν μπορεί να απολαύσει τις απλές καθημερινές χαρές της ζωής, είναι γεμάτος φοβίες, ανασφάλειες και χρειάζεται συνεχή φροντίδα.

Ο αδελφός του ενάγοντος αναφέρθηκε στα όσα πέρασε με την υγεία του ο αδελφός του τονίζοντας ότι η ζωή του ανατράπηκε πλήρως.

Πριν πάθει αυτό το κακό, όπως ανέφερε, ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, καλός στα μαθήματα, καλός αθλητής του ύψους, με μέλλον, καλός ζωγράφος και χορευτής. Έκανε όνειρα να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία ή Τέχνη ή να γίνει προπονητής.

newsit.com.cy

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea